Søde jordbær cup cakes med hjerter og blomster

I øjeblikket er det sæson for friske danske jordbær og det skal da udnyttes! Så i dag har jeg lavet jordbær cup cakes helt fra bunden med friske nyplukkede jordbær fra haven, som bare smager af sol og sommer 🙂

Hjerte6

Der er ikke noget bedre end søde danske sommerjordbær på sådan en varm dag og når man ikke orker at spise flere friske, kan man jo putte dem i cup cakes. Du kan naturligvis også bruge frosne jordbær, men friske bær smager bare en tand bedre, hvis det er sæson for dem.

Billede1

Lækre jordbær cup cakes

Jeg er helt vild med denne opskrift på cupcakes og bruger den flittigt da cupcakes’ne hver gang er blevet rigtig gode og vellykkede på trods af, at jeg ikke er den store haj til at bage cupcakes 😉

Opskriften er ret smart, fordi fyldet kan varieres i en uendelighed. Du kan f.eks.  bruge den samme grundopskrift med hindbærfyld, skovbærfyld eller med vanilje i stedet for jordbærrene.

Opskriften her rækker til 12 cupcake forme, som skal være ¾ del fyldt. Husk, at du kan tilføje et par dråber rød frugtfarve eller lyserød pastafarve til dejen, så får du pink cup cakes, hvis du altså ikke synes det er lige lovligt amerikansk  😉 Se cup cake opskriften nederst i indlægget.

Hjerte8

Hvis du er mest til at pynte cup cakes med frosting, så kan du se en masse gode frosting opskrifter hos Annettes Kager.

Pynt med blomster og hjerter af fondant / gum paste

Hjerte5

Hvis du i stedet ønsker at pynte dine cup cakes med blomster og hjerter, får du her en ”How to”:

Lad dine cup cakes køle af, når de er færdigbagt og smør dem derefter med et lag chokolade ganache, du kan også bruge en smørcreme.

cup9

Lav derefter et låg af fondant eller gum paste som du lægger oven på.
Når du skal lave låget, udruller du først fondanten (du kan få rullepinden her):

hjerte1

Så skal du lave hjerterne, det gør du ved at køre en rullepind med hjertemønster hen over fondanten (Rullepind med mønster kan du købe her). Du skal kun køre hen over fondanten en enkelt gang, men pres hårdt ned imens, så mønsteret bliver skarpt aftegnet.

Hjerte2
Udstik derefter låget, jeg bruger bare et vinglas, der passer i størrelsen, så fondantlåget dækker din cup cake:

Hjerte3

Du kan rette kanterne af med en finger, så der ikke sidder noget ekstra fondant i kanten.

Hjerte4

Blomsterne

Blomsterne er lavet med en hortensiaudstikker, en margeritudstikker i  forskellige størrelser og en kirsebærblomstudstikker.

Jeg har lavet en vejledning i, hvordan du laver hortensiablomster. De andre typer blomster laver du på nogenlunde samme måde.

Efterfølgende har jeg dustet blomsterne med lidt spiselig pulverfarve og sat sukkerperler i med spiselig lim. Blomsterne er også limet på cup caken med spiselig lim.

Hjerte7

Det var lidt om cup cakes med hjerter og blomster. Jeg håber, at det måske kan give lidt inspiration til en festlig lejlighed – f.eks. en årsdag med kæresten eller bryllupsdagen med manden? Spørg endelig hvis der er noget i opskriften, som du er i tvivl om 🙂

Søde jordbær cup cakes med hjerter og blomster
Author: Karen
Her får du en opskrift på lækre jordbær cup cakes
Ingredients
  • 4-5 store jordbær
  • 218g mel (husk at måle præcist af)
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/4 tsk natron
  • 1/2 tsk salt
  • 200g sukker
  • 115g usaltet smør
  • 1 stort æg
  • 62g jordbær yoghurt (eller alm. yoghurt du rører op med 2 spsk. jordbærmarmelade)
  • 180 ml mælk
  • 1 tsk vaniljesukker eller ægte vanilje (korn fra 1 stang)
Instructions
  1. Forvarm ovnen til 175 grader (ikke varmluft)
  2. Kom muffins papirforme i en muffinsform. Der er til 12 cup cakes.
  3. Blend jordbærrene i en foodprocessor eller blender. Blend indtil jordbærrene er en tyk puré.
  4. Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en stor skål.
  5. Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt sukker, pisk det sammen. Blandingen bliver tyk.
  6. I en anden skål pisker du æg, yoghurt, mælk og vaniljesukker sammen.
  7. Rør stille og roligt alle de våde ingredienser sammen med de tørre ingredienser indtil der ikke er nogen klumper.
  8. Vend forsigtigt jordbærpuréen i.
  9. Fordel dejen i de 12 muffinsforme.
  10. Bages i ca. 20 minutter eller indtil der ikke kommer dej med op, hvis du stikker en kødnål eller strikkepind ind i dem.
  11. Lad dem køle af inden du pynter dem.