Opskrift på hvid chokolade ganache

Brug det som fyld i en kage og til mange andre lækre desserter, f.eks. citrontærte, macarons eller frugtsalat

Hvid choko3
Chokolade ganache er en hvid chokoladecreme, som  er enkel at lave og super lækker som fyld i kager, som topping på f.eks. en citrontærte eller du kan bruge den som fyld i macarons.

Eller hvad med en hvid chokolade sovs, som du hælder over frugtsalat med jordbær, mango og melon. Lige til en dessert på en lun sommeraften med et glas kold hvidvin eller lidt bobler 😉

Hvid chok4
Hvid Chokoladeganache som fyld i kager

Jeg har flere gange brugt hvid chokolade ganache som fyld i en kage med fondant f.eks. chokoladekagebunde med skovbærmousse og hvid chokoladeganache eller lagkagebunde med hvid chokolade ganache og appelsinmousse? Mums! Siger jeg bare.

Hvid choko2

3 ting du skal huske og 1 advarsel

Ganache er super nemt at lave, men for at få succes med din ganache skal du huske 3 helt basale ting:
1. Sørg for at dække ganachen helt til med husholdningsfilm – se billedet nedenfor.
2. Lad din ganache stå i køleskabet i mindst 8 timer eller til næste dag inden du anvender den i en kage.
3. Brug en hvid chokolade af en god kvalitet, f.eks. Callebaut, så smager din ganache meget bedre.

Og så til advarslen: Jeg vil ikke anbefale, at du bruger hvid chokolade ganache til opsmøring af kager, kun til fyld. Du kan sagtens bruge mørk chokolade ganache til opsmøring i stedet for smørcreme, men hvid chokolade opfører sig anderledes og det bliver ikke godt!  Jeg har forsøgt!

SE OGSÅ: Kageudstyr: Hvad har du brug for?

hvid choko1

 

Opskrift på hvid chokoladeganache
Author: Fundet på internettet
Prep time:
Total time:
Lækker hvid chokolade ganache. Brug det som fyld mellem kagebunde. Opskriften passer til en kagebund på ca. ø24
Ingredients
  • ½ liter piskefløde
  • 150 gram hvid chokolade. Gerne chokolade af en god kvalitet.
Instructions
  1. Hak chokoladen i mindre stykker og put det i en skål
  2. Varm fløden op, rør lidt i det undervejs, så det ikke brænder på, fløden skal ikke koge (ca. 80 grader varm).
  3. Når fløden er varm, hælder du den udover den hakkede chokolade, så fløden dækker chokoladen helt.
  4. Lad blandingen stå i 5 minutter
  5. Rør stille og roligt blandingen sammen indtil den ligner en tynd chokoladesovs
  6. Tag noget husholdningsfilm og dæk overfladen, så filmen rører den. Fold filmen op ad siderne på skålen, så der ikke kan opstå kondens.
  7. Dæk også hele skålen med film
  8. Lad ganachen stå i køleskabet i mindst 8 timer eller til næste dag.
  9. Når du skal bruge ganachen, skal du piske den indtil den bliver tyk og lækker og får en konsistens så den kan smøres ud på en kagebund uden at løbe. Pas dog på, at du ikke pisker for længe, så den begynder at bliver grynet.
  10. Hvis du skal bruge den som en tynd chokoladesovs til f.eks. frugtsalat eller is, kan du lade være med at piske den.
  11. Jeg fryser nogle gange ganache i en kortere periode, hvis jeg har en rest kage, men det er på eget ansvar, hvis du fryser den, da fløden godt kan blive grynet.