Opskrift på Ferrero Rocher ganache

Ferrero Rocher ganache er nem at lave og smager rigtig godt i en lagkage eller fondantkage

Ferrero-rocher

Ganache er en form for chokolade creme, som du kan bruge mellem bundene i en lagkage eller en fondantkage. Man kan lave ganache på mange forskellige typer chokolade – mørk chokolade, hvid chokolade og  altså også Ferrero Rocher chokolade.

Inden du får opskriften, vil jeg lige gøre dig opmærksom på 2 vigtige ting:

  1. Sørg for at dække ganachen helt med husholdningsfilm – se billedet nedenfor.
  2. Lad din ganache stå i køleskabet i mindst 8 timer eller til næste dag inden du anvender den på en kage.

ganache6

Opskrift på Ferrero Rocher ganache
Author: Karen
Lækker Ferrero Rocher ganache, som du kan bruge som fyld i en lagkage.
Ingredients
  • ½ liter piskefløde
  • 200 gram Ferrero Rocher chokolade
Instructions
  1. Hak forsigtigt chokoladen i mindre stykker, (pas på du får creme ud over det hele) og put chokoladen i en skål
  2. Varm fløden op, rør lidt i det undervejs, så det ikke brænder på, fløden skal ikke koge (ca. 80 grader).
  3. Når fløden er varm, hælder du den udover den hakkede chokolade, så fløden dækker chokoladen helt.
  4. Lad blandingen stå i 5 minutter.
  5. Rør stille og roligt blandingen sammen indtil den ligner en tynd chokoladesovs
  6. Tag noget husholdningsfilm og dæk overfladen, så filmen rører den. Fold filmen op ad siderne på skålen. Dæk også skålen med film.
  7. Lad ganachen stå i køleskabet i mindst 8 timer eller til næste dag.
  8. Når du skal bruge ganachen, skal du piske den indtil den bliver tyk og lækker og får en konsistens så den kan smøres ud på en kagebund uden at løbe. Pas dog på, at du ikke pisker for længe, så den begynder at bliver grynet.
  9. Jeg fryser nogle gange ganache, hvis jeg har en rest kage, men det er på eget ansvar, hvis du fryser den, da fløden godt kan blive grynet.