Opskrift på ferskenmousse

Ferskenmousse! Det lød spændende og det måtte jeg prøve! Jeg kan fortælle, at det smager dejligt i en kage.

fer

Se opskriften nederst i indlægget.

STIV MOUSSE = SUCCES

Det er meget vigtigt at moussen bliver stiv nok! Det kan nemlig udvikle sig katastrofalt, hvis moussen ikke er stiv og begynder at skvatte sammen fordi det betyder, at den langsomt siver ud mellem bundene og får overtrækket til at bule på midten af kagen – super skidt lige midt i fødselsdagen..

Det er derfor meget vigtigt, at du kommer den rette mængde husblas i din mousse og lader den hærde op inden du serverer kagen. Alternativt kan man købe professionelle fromagepulvere, de er meget simple at anvende, de skal bare blandes med de øvrige ingredienser og så sikrer fromagepulveret, at moussen bliver tilstrækkelig stiv. Jeg bruger af og til neutral fromage i min mousse til fondantkager og jeg tilsætter så selv smag i form af bær, juice, chokolade osv.

Opskrift på fersken mousse
Author:
Opskriften rækker til 1 lag i en kage på Ø22 cm
Ingredients
  • 5 blade husblas
  • 250 g ferskenpuré (ca. 6-8 halve ferskner fra dåse)
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 pasteuriserede æggehvider
  • 1/2 dl sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 dl piskefløde
Instructions
  1. Pisk fløden til flødeskum (pisk let og stil derefter i køleskab)
  2. Blend fersknerne, rør vanillesukker i.
  3. Sæt husblas i et glas eller en kande med koldt vand i ca. 10 minutter
  4. Kram husblassen fri for vand og smelt den i en kasserolle med citronsaften og 1-2 tsk af ferskenpuréen. Rør i det mens det smelter (det går stærkt).
  5. Når husblassen er smeltet, blandes det sammen med resten af ferskenpuréen.
  6. Pisk æggehvider og sukker stift. Vend det ned i blandingen.
  7. Vend dernæst flødeskummet ned i blandingen.
  8. Stil skålen med mousse i køleskabet i nogle timer inden du fordeler den ud på kagebundene (jeg plejer at vente 6-8 timer inden jeg anvender den).