Othellolagkage
Forfatter: 
 
Klassisk Othellolagkage.
Ingredienser
  • 3 hjemmebagte lagkagebunde - se link i indlæg.
  • 3-4 husblasblade
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk maizena majsstivelse
  • 2,5 dl sødmælk
  • ½ vaniljestang
  • 2 dl piskefløde
  • 100 gram makroner (hvis du vil have makroner i)
  • 100 gram mørk chokolade
  • 125 gram marcipan (udskift evt.25-30 gram marcipan med fondant, så er den lettere at arbejde med)
Beskrivelse
  1. Bag en lys sandkage og skær den i lagkagebunde.
  2. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  3. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille kniv.
  4. Pisk æggeblommer, sukker, maizena og mælk sammen i en gryde.
  5. Kom vaniljekorn og vaniljestang op i æggemassen.
  6. Bring cremen i kog mens du pisker konstant. Når cremen koger skal du tage gryden væk fra kogepladen.
  7. Klem vandet ud af husblassen og kom lidt af den varme creme op i en kasserolle sammen med husblassen
  8. Varm kasserollen op og rør konstant til husblassen er smeltet (det går hurtigt).
  9. Kom blandingen tilbage i resten af cremen og rør det sammen.
  10. Køl cremen ned og tag vaniljestangen op når cremen er blevet halvstiv.
  11. Pisk flødeskummet let og vend den i cremen.
  12. Læg lagkagen sammen, kom evt. makroner mellem bundene sammen med vaniljecremen.
  13. Smelt chokoladen over et vandbad og smør den ud på den øverste kagebund med en kageskraber.
  14. Opmål kagens højde og omkreds med et målebånd
  15. Udrul marcipanen mellem 2 stykker bagepapir så det passer i højde og længde (jeg satte 2 stykker marcipan sammen).
  16. Bland evt. 25 gram fondant sammen med marcipanen, så er den nemmere at arbejde med. Hvis marcipanen klistrer kan du duste bord/bagepapir med maizena mel.
  17. Kagen skal trække nogle timer i køleskabet eller til næste dag
Recipe by Blomsterkager at http://blomsterkager.dk/2014/06/othellolagkage-med-tulipaner-og-stedmoderblomster/