Opskrift på citron cup cakes (12 cup cakes)
Forfatter: 
 
Ingredienser
  • 115g usaltet smør, husk det skal være blødt inden du bruger det.
  • 200 g sukker
  • 2 store æg
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 190g mel
  • 2 tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 120 ml mælk
  • Frisk saft af to mellemstore citroner
Beskrivelse
  1. Forvarm ovnen til 175 grader. (Almindelig varme, ikke varmluft)
  2. Kom muffinspapirforme i en muffinspande.
  3. Pisk smør og sukker sammen indtil det får en cremet konsistens. Husk at smørret skal være ret blødt inden du starter. Du kan bruge en el-pisker eller en røremaskine.
  4. Pisk i ca. 2-3 minutter.
  5. Tilføj æg og vaniljesukker og pisk i ca. 2 minutter.
  6. I en anden skål rører du mel, bagepulver og salt sammen.
  7. Bland derefter de tørre ingredienser sammen med de våde ingredienser ad 3 omgange. Dvs. tilføj en tredjedel af melblandingen til smør- og ægblandingen, rør sammen med hånden eller røremaskine på langsomme omdrejninger, tilføj endnu en tredjedel, rør sammen igen osv.
  8. Tilsæt til sidst mælk og citronsaft. Rør det forsigtigt sammen med dejen indtil det lige er blandet, men rør ikke for længe.
  9. Fordel dejen i de 12 muffinsforme. De skal være ¾ del fyldte.
  10. Bages i 20 minutter ved 175 grader. Se til dem efter 18 minutter. Du kan bruge en strikkepind, tandstik eller kødnål til at tjekke om der hænger dej ved.
  11. Lad dem køle helt af inden du pynter dem.
  12. Opbevar dine cup cakes i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i max 1 dag. Kan opbevares i køleskab i op til 4 dage
Recipe by Blomsterkager at http://blomsterkager.dk/2014/08/laekre-citron-cup-cakes-med-hortensiaer-fondant/