Chokolade Ganache
Forfatter: 
 
Mængden rækker til opsmøring af en kage på 30 cm i diameter.
Ingredienser
  • 2,5 dl piskefløde
  • 250 gram mørk chokolade (brug chokolade med et kakaoindhold på 55%)
Beskrivelse
  1. Hak chokoladen groft og put den i en skål, der kan tåle varme.
  2. Bring piskefløden i kog. Varm den langsomt op og rør lidt i den undervejs, så den ikke brænder på.
  3. Tag piskefløden af komfuret og hæld den over chokoladen. Sørg for at chokoladen er nogenlunde dækket.
  4. Lad blandingen hvile i 5 minutter
  5. Rør ganachen sammen så den får en konsistens som tynd chokoladesovs.
  6. Lad ganachen stå i nogle timer i køleskabet, gerne natten over.
  7. Tag ganachen ud af køleskabet og pisk den igennem, pas på ikke at overpiske så den skiller.
  8. Så er den klar til opsmøring!
Recipe by Blomsterkager at http://blomsterkager.dk/2014/04/kagedekoration-for-begyndere-step-5-saadan-laver-du-chokolade-ganache-smoercreme/