Opskrift på appelsinmousse
Forfatter: 
 
Dejlig appelsinmousse. Mængden rækker til ca. 1 lag i kage på 25 cm i diameter, måske lidt mere.
Ingredienser
  • 5 dl piskefløde
  • 1,5 dl appelsinsaft (ca. 2-3 appelsiner)
  • 2 bærger pasteuriserede æggehvider
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 1 spsk citronsaft (saft af ca. ½ citron)
  • 4 blade husblas
Beskrivelse
  1. Pisk fløden til flødeskum (piske let) og bland den med vaniljesukker og appelsinsaft, Pisk det evt. lidt mere. Sæt på køl til det virker stift
  2. Udblød husblas i koldt vand i ca. 10 min.
  3. Pisk æggehvider og sukker til det er lyst og luftigt
  4. Kram husblas fri for vand og smelt den i kasserolle med citronsaft, køl af et øjeblik
  5. Bland husblassen og citronsaften sammen med et par skefulde af flødeskums/appelsinblandingen
  6. Vend derefter resten af appelsinblandingen med husblasblandingen
  7. Vend dernæst æggehviderne ned i blandingen
  8. Stil skålen med mousse i køleskabet i nogle timer inden du fordeler den ud på kagebundene (jeg plejer at vente mindst 6-8 timer inden jeg anvender den).
Recipe by Blomsterkager at http://blomsterkager.dk/2015/12/opskrift-paa-appelsinmousse/