Opskrift på træstammer
Forfatter: 
8-10
 
Portionen giver ca. 8-10 træstammer. Kan holde sig 2-3 dage i køleskab.
Ingredienser
  • 400 g. kagerester (kan også være købekage)
  • 4 spsk. marmelade (en del opskrifter nævner hindbærmarmelade, men jeg har haft held med miks af jordbær, solbær og hvad du ellers har af syltetøjsglas i køleskabet i forvejen)
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 2 store spsk. kakao
  • 2 spsk. romessens
  • 200 g smeltet chokolade
  • 1 spsk. piskefløde
  • 300 g marcipan
Beskrivelse
  1. Start med at smuldre kagen ved hjælp af en foodprocessor
  2. Kom kagesmuldret over i en skål
  3. Tilsæt marmelade, vaniljesukker, kakao og romessens.
  4. Hak 100 gram af chokoladen i mindre stykker og smelt den over et vandbad
  5. Hak og smelt 100 gram chokolade (halvdelen af chokoladen) over et vandbad
  6. Tilføj den smeltede chokolade og piskefløden til kagemassen
  7. Rør ingredienserne sammen, så kagemassen bliver fast og let at forme
  8. Lad kagemasse sætte sig i køleskabet i ca. 1 time
  9. Rul den ud til 2-3 aflange pølser (ikke for tykke)
  10. Udrul marcipanen tyndt mellem 2 stykker bagepapir, kom evt. lidt maizena på bagepapiret, så klistrer det ikke
  11. Pak kagemasse-pølserne ind i marcipanen
  12. Hak og smelt de sidste 100 g chokolade over vandbad og dyp enderne af træstammerne i chokoladen
  13. Lad chokoladen køle af
  14. Servér træstammerne afkølet. De kan holde sig 2-3 dage i køleskab.
Recipe by Blomsterkager at http://blomsterkager.dk/2015/03/opskrift-paa-traestammer/