Opskrift på Limemousse
Forfatter: 
 
Dejlig limemousse. Brug den som fyld i en kage. Mængde mousse rækker til 1 lag i en kage på ca. 25 cm i diameter. Til en kage på ø28 skal du anvende opskriften 1½ gang og til en kage på ø30 skal du ca. fordoble mængden.
Ingredienser
  • 4 dl piskefløde
  • 5 blade husblas
  • 2 tsk revet skal af økologisk lime
  • 1 dl lime saft (ca. 4-5 limefrugter, eller du kan bruge limesaft på flaske, fås i asiatiske supermarkeder)
  • 2 bærger med pasteuriserede æggehvider - ca. 60-70 gram
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 1 dl sukker
Beskrivelse
  1. Pisk fløden til flødeskum (pisk let og stil derefter i køleskab)
  2. Sæt husblas i et glas eller en kande med koldt vand i ca. 10 minutter
  3. Pisk æggehvider og sukker så det er let og luftigt
  4. Riv skallen af 4-5 limefrugter
  5. Pres saft af 4-5 limefrugter
  6. Kram husblassen fri for vand og smelt den i en kasserolle med limesaften. Rør i det mens det smelter (det går stærkt).
  7. Når husblassen og limesaft er smeltet sammen, blandes den sammen med limeskallen
  8. Lad det køle af til det er håndlunt og tilsæt yoghurt, samt æggehvide blandingen
  9. Vend dernæst flødeskummet ned i blandingen.
  10. Stil skålen med mousse i køleskabet i nogle timer inden du fordeler den ud på kagebundene (jeg plejer at vente 6-8 timer inden jeg anvender den).
Recipe by Blomsterkager at http://blomsterkager.dk/2016/01/opskrift-paa-limemousse/