Opskrift på hindbærroulade
Forfatter: 
 
Ingredienser
  • 200 g marcipan
  • 200 g æggehvider (pasteuriseret)
  • 300 g sukker
  • 3 dl fløde
  • 200 g hindbær
  • Du kan også bruge brombær, skovbær eller lign. – jeg ville nok ikke forsøge mig med jordbær, da jeg tror de bliver for vandet. Du kan bruge friske eller frosne bær. Hvis du bruger frosne bær, skal du huske at koge dem inden brug.
Beskrivelse
  1. Hindbærcreme:
  2. Kog de 200 g hindbær i 5 min. (kun hvis du anvender frosne bær).
  3. Lad bærrene køle af og læg dem i en si / dørslag, så al overskydende væde kan få lov til at dryppe af.
  4. Pisk 3 dl fløde til piskefløde
  5. Vend bærrene i piskefløden.
  6. Sæt cremen på køl.
  7. Rouladebund
  8. Forvarm ovnen til 180 gr.
  9. Husk at alle ingredienserne til rouladebunden skal have stuetemperatur inden du starter.
  10. Hak marcipanen ud i mindre stykker
  11. Kom marcipanen op i en skål sammen med 50 gram af æggehviden,
  12. Rør det sammen, så det bliver en dej-lignende masse.
  13. Tag resten af æggehviden (150 gram) og rør den sammen med sukker (anden skål)
  14. Vend de 2 masser sammen.
  15. Kom et stykke bagepapir på en bageplade og fordel massen jævnt ud over bagepladen.
  16. Bag bunden i ca. 15 min. ved 180 grader.
  17. Når bunden er gyldenbrun, tager du den ud ad ovnen og lader den køle af (hindbærcremen løber ud hvis bunden er for varm)
  18. Når bunden er afkølet vender du den overpå en anden bageplade (med bagepapir i bunden)
  19. Fordel hindbærcremen jævnt ud over bunden. Lad et par cm være bart hele vejen rundt.
  20. Rul rouladebunden forsigtigt sammen. Brug bagepapiret neden under til at støtte bunden mens du ruller.
  21. Når bunden er rullet sammen, kan du lade den sætte sig i køleskabet et par timer inder servering
Recipe by Blomsterkager at http://blomsterkager.dk/2015/07/opskrift-paa-hindbaerroulade/