Jordbærmousse
Forfatter: 
 
Dejlig jordbærmousse. Brug den som fyld i en kage. Mængde mousse rækker til 1 lag i en kage på 22-25 cm i diameter. Til en kage på ø28 skal du anvende opskriften 1½ gang og til en kage på ø30 skal du ca. fordoble mængden.
Ingredienser
  • 250 gram jordbær (frosne eller friske)
  • 250 gram jordbær (frosne eller friske)
  • 2 spsk. sukker
  • 2 spsk. sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 2 dl yoghurt naturel
  • 5 dl piskefløde (½ liter)
  • 5 dl piskefløde (½ liter)
  • 6 blade husblas
Beskrivelse
  1. Pisk fløden til flødeskum (pisk let og stil derefter i køleskab)
  2. Kog jordbærrene i 5 minutter
  3. Lad jordbærrene køle af så de er lune/halv-kolde.
  4. Bland de kogte bær med sukker og vaniljesukker.
  5. Sæt husblas i et glas eller en kande med koldt vand i ca. 10 minutter
  6. Kram husblassen fri for vand og smelt den i en kasserolle med et par skefulde af bærblandingen. Rør i det mens det smelter (det går stærkt).
  7. Når husblassen er smeltet, blandes den sammen med resten af bærblandingen.
  8. Vend yoghurten ned i blandingen.
  9. Vend dernæst flødeskummet ned i blandingen.
  10. Stil skålen med mousse i køleskabet i nogle timer inden du fordeler den ud på kagebundene (jeg plejer at vente 6-8 timer inden jeg anvender den).
Recipe by Blomsterkager at http://blomsterkager.dk/2019/01/jordbaermousse/