Opskrift på en rigtig lækker rabarbertrifli
Forfatter: 
 
Lækker trifli. Rækker ca. til 6 personer
Ingredienser
  • 450 gram rabarber
  • 150 gram rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 2,5 dl piskefløde
  • Et par håndfulde makroner
  • Vaniljecreme:
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk maizena majsstivelse
  • 2,5 dl sødmælk
  • ½ vaniljestang
  • 2 dl piskefløde
Beskrivelse
  1. Rens rabarberne og skær dem i mindre stykker på ca. 2 cm.
  2. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud med en lille kniv.
  3. Kom rabarberne op i en gryde
  4. Tilsæt rørsukker, vanilje og vaniljestangen
  5. Bringes i kog. Skru ned og lad det simre i ca. 15-20 minutter. Sæt det derefter til at køle af.
  6. Fjern vaniljestangen
  7. Sådan laver du cremen:
  8. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille kniv.
  9. Pisk æggeblommer, sukker, maizena og mælk sammen.
  10. Kom vaniljekorn og vaniljestang op i æggemassen.
  11. Bring cremen i kog mens du pisker konstant. Når cremen koger skal du tage gryden væk fra kogepladen.
  12. Køl cremen ned og tag vaniljestangen op.
  13. Pisk flødeskummet let og vend den i cremen.
  14. Kom rabarberblandingen op i en skål eller dessertglas
  15. Tilsæt knuste makroner
  16. Kom vaniljecremen ovenpå
  17. Pisk flødeskummet af de 2,5 dl piskefløde og kom det på toppen
Recipe by Blomsterkager at http://blomsterkager.dk/2015/06/opskrift-paa-en-rigtig-laekker-rabarbertrifli/