Opskrift på Devils Food Cake
Forfatter: 
 
Lækker chokoladekage - Devils food cake. Kagen rækker til ca. 10 personer
Ingredienser
  • Til kagen:
  • 50 gram kakaopulver (sigtet)
  • 100 gram rørsukker
  • 250 ml kogende vand
  • 125 grams blød usaltet smør + lidt ekstra til at smøre kageformen
  • 150 gram almindeligt hvidt sukker
  • 225 gram hvedemel (sigtet)
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • 2 tsk. vanilje ekstrakt
  • 2 store æg
  • Til frostingen:
  • 85 ml vand
  • 20 gram rørsukker
  • 115 gram usaltet smør
  • 200 gram mørk chokolade (finthakket)
  • (jeg har reduceret mængden af frosting med ⅓ del, da der var grotesk meget frosting i den oprindelige opskrift)
Beskrivelse
  1. Forsvarm ovnen til 180 grader.
  2. Smør 2 forme på ca. 20 cm i diameter. Du kan evt. fore dem med bagepapir også.
  3. Kom kakao og rørsukker i en skål og hæld kogende vand over. Pisk grundigt til ingredienserne er mikset sammen og sukkeret er helt opløst.
  4. I en anden skål kommer du blødt usaltet smør og hvidt sukker og pisker det sammen til det er lyst og cremet.
  5. Kom derefter vanilje ekstrakt i.
  6. I en 3. skål blander du mel, bagepulver og natron.
  7. Tag skålen med smør- og sukkerblandingen og tilsæt et æg. Kom derefter en skefuld af mel-blandingen i. T
  8. Tilsæt endnu et æg, derefter en skefuld fra mel-blandingen.
  9. Imens du fortsat pisker tilføjer du nu resten af mel-blandingen.
  10. Når det hele er rørt sammen, tilsætter du kakao-blandingen og rører det hele sammen.
  11. Rør kakao-blandingen sammen med resten ved hjælp af en dejskraber eller en stor røreske.
  12. Kom halvdelen af dejen i den ene kageform og den anden halvdel i den anden form.
  13. Kom formene i ovnen og bag dem i ca. 30 minutter eller til der ikke kommer dej med op, når du stikker en strikkepind eller kødnål i kagen.
  14. Tag kagerne ud ad ovnen og lad dem køle af på en rist i 5-10 minutter.
  15. Frosting:
  16. Kom vand, rørsukker og usaltet smør i en kasserolle. Lad det smelte ved lav varme.
  17. Når blandingen begynder at små-koge, tager du kasserollen af komfuret og tilfører hakket chokolade og rører det grundigt sammen.
  18. Lad det stå et minuts tid. Kom det over i en skål og pisk til blandingen er jævn.
  19. Lad det stå i ca. 1 time, men pisk i det af og til.
  20. Placér den ene kage på et kagefad, men med toppen nedad:
  21. Kom ca. ⅓ del af frostingen på kagen og fordel den med en paletkniv.
  22. Placér derefter den anden kage ovenpå, så toppen af denne kage vender opad.
  23. Kom resten af frostingen ud over kagens top og sider. Du kan bruge en paletkniv.
Recipe by Blomsterkager at http://blomsterkager.dk/2016/03/opskrift-paa-devils-food-cake/