Snickers chokolade cupcakes
Forfatter: 
 
Skønne chokolade snickers cupcakes. Opskriften giver ca. 14 stk.
Ingredienser
  • Chokolade cupcakes:
  • 45 gram kakaopulver
  • 95 gram mel
  • ½ tsk natron
  • ¾ tsk bagepulver
  • ¼ tsk salt
  • 2 store æg (stuetemperatur)
  • 100 gram sukker
  • 100 gram farin
  • 80 ml vegetabilsk olie (f.eks. solsikkeolie)
  • 2 tsk vaniljeekstrakt
  • 120 ml kærnemælk
  • Chokolade mousse til fyld:
  • 2,5 dl piskefløde
  • 100 gram god chokolade
  • 3 æggeblommer (pasteuriserede)
  • 2 spsk sukker
Beskrivelse
  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Kom muffins papirforme i en muffinsform. Opskriften giver ca. 14 stk.
  3. Rør kakaopulver, mel, natron, bagepulver og salt sammen i en skål og sæt den til side
  4. I en anden skål rører du æg, sukker, farin, olie og vaniljeekstrakt sammen indtil det har en cremet konsistens
  5. Hæld halvdelen af æg/sukker-blandingen ned i skålen med kakaopulveret, mel osv. Tilsæt halvdelen af kærnemælken og rør det forsigtigt sammen. Rør ca. 5 gange.
  6. Gentag med resten af ingredienserne og rør indtil de lige er blandet sammen, du skal endelig ikke røre ret meget. Dejen vil være tynd i konsistensen.
  7. Fordel dejen i muffinsformene. Fyld formene halvt op.
  8. Bages i ca. 18-19 minutter. Pas på ikke at give dem for længe, de må ikke blive tørre. Tjek om der kommer dej med op hvis du stikker en kødnål eller tandstik ned i dem. Der må godt hænge et par krummer ved tandstikken.
  9. Mens dine cupcakes er i ovnen, kan du lave chokolade moussen:
  10. Pisk fløden til flødeskum (pisk let og stil derefter i køleskab)
  11. Pisk sukker og æggeblommer hvide
  12. Hak chokoladen i mindre stykker og smelt den over et vandbad
  13. Bland chokoladen med æggeblommer og sukker.
  14. Vend dernæst flødeskummet forsigtig i.
  15. Når du skal fylde dine cupcakes med mousse, skal de være kølet helt af først.
  16. Kom chokolademoussen op i en sprøjtepose og sæt en tyl på (nr. 233)
  17. Tryk tyllen forsigtigt ned i cupcaken (ca. 2,5 cm ned) og pres en lille mængde chokolademousse ud i cupcaken. Du skal klemme forsigtigt på sprøjteposen, mens du trækker spidsen ud.
  18. Fordel chokolademoussen mellem alle dine cupcakes.
  19. Dekorer dine cupcakes med karamel frosting og hakket snickers.
Recipe by Blomsterkager at http://blomsterkager.dk/2017/08/snickers-cupcakes/