Friske jordbær cupcakes
Forfatter: 
 
Lækre jordbær cupcakes med friske jordbær
Ingredienser
  • 4-5 store jordbær
  • 220g mel (mål præcist af)
  • ½ tsk bagepulver
  • ¼ tsk natron
  • ½ tsk salt
  • 200g sukker
  • 115 g usaltet smør, smeltet
  • 1 stort æg
  • 62 g jordbær yoghurt (eller alm. yoghurt du rører op med 2 spsk. jordbærmarmelade)
  • 180 ml mælk
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
Beskrivelse
  1. Forvarm ovnen til 175 grader (ikke varmluft)
  2. Kom muffins papirforme i en muffinsform. Der er til 12 cup cakes.
  3. Blend jordbærrene i en foodprocessor eller blender. Blend indtil jordbærrene er en tyk puré.
  4. Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en stor skål.
  5. Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt sukker, pisk det sammen. Blandingen bliver tyk.
  6. I en anden skål pisker du æg, yoghurt, mælk og vaniljesukker sammen.
  7. Rør stille og roligt alle de våde ingredienser sammen med de tørre ingredienser indtil der ikke er nogen klumper.
  8. Vend forsigtigt jordbærpuréen i.
  9. Fordel dejen i de 12 muffinsforme.
  10. Bages i ca. 20 minutter eller indtil der ikke kommer dej med op, hvis du stikker en kødnål eller strikkepind ind i dem.
  11. Lad dem køle af inden du pynter dem.
Recipe by Blomsterkager at http://blomsterkager.dk/2019/06/friske-jordbaer-cupcakes/