Blåbær cupcakes med vanilje frosting
Forfatter: 
 
Disse cupcakes smager super godt, de er luftige og søde med smag af vanilje og fyld af blåbær. Der er til 14 cupcakes.
Ingredienser
  • 210g mel (husk at måle præcist af)
  • ½ tsk bagepulver
  • ¼ tsk natron
  • ½ tsk salt
  • 115g usaltet smør, smeltet
  • 100g flormelis
  • 100g farin
  • 1 stort æg
  • 62g yoghurt eller creme fraiche (græsk eller almindelig yoghurt er fint)
  • 180 ml mælk
  • 2 tsk vaniljesukker eller en vaniljestang
  • 150g friske eller frosne blåbær (de skal ikke tø op, hvis du anvender frosne bær)
Beskrivelse
  1. Forvarm ovnen til 175 grader. Kom muffins papirforme i en muffinsform. Der er til 14 cup cakes.
  2. Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en stor skål.
  3. Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt farin og flormelis. Pisk det sammen. Blandingen bliver tyk.
  4. Pisk æg, yoghurt, mælk og vaniljekorn grundigt sammen, evt. ved hjælp af en røremaskine.
  5. Rør de våde ingredienser sammen med de tørre ingredienser indtil der ikke er flere klumper.
  6. Tilsæt blåbær til sidst, vend dem meget forsigtigt ind i dejen.
  7. Fordel dejen i de 14 muffinsforme. Du er nødt til at bage dem ad to omgange.
  8. Bages i ca. 20-22 minutter eller indtil der ikke kommer dej med op, hvis du stikker en kødnål eller strikkepind ind i dem.
  9. Lad dem køle af inden du pynter dem.
  10. (Det tager 45 min. at tilberede disse cupcakes)
  11. Opbevar dine cup cakes (uden frosting) i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i max 2 dage. Kan opbevares i køleskab i op til 3 dage. Kan fryses ned i max 2 måneder. Optøs natten over i køleskab og sørg for at de får stuetemperatur før du dekorerer dem med frosting. (Når cupcakes er blevet pyntet med frosting (smørcreme) skal de altid opbevares på køl).
Recipe by Blomsterkager at http://blomsterkager.dk/2017/05/blaabaer-cupcakes-med-vanilje-frosting/