Amerikanske scones med blåbærfyld
Forfatter: 
 
Lækre scones med blåbær. Opskriften giver 8 scones. Tilberedningstid: 45 minutter.
Ingredienser
  • 250 g mel (husk at veje præcist af)
  • 100 g sukker
  • 2½ tsk bagepulver
  • ½ tsk stødt kanel
  • ½ tsk salt
  • 115 g usaltet smør, frosset
  • 120 ml piskefløde
  • 1 stort æg
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 200 g blåbær (friske eller frosne, hvis de er frosne, skal du ikke tø dem op)
  • Evt. glasur
Beskrivelse
  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.
  2. I en stor skål pisker du mel, sukker, bagepulver, kanel og salt sammen.
  3. Riv det frosne smør (jeg brugte et rivejern, men du kan også anvende en foodprocessor)
  4. Kom smørret i mel-blandingen og bland det forsigtigt sammen med dine fingre eller en ske indtil det ligner groft mel.
  5. I en anden skål, piskes fløde, æg og vaniljeekstrakt sammen.
  6. Hæld det over mel-blandingen og vend det forsigtigt sammen med mel-blandingen med en dejskraber.
  7. Vend langsomt og forsigtigt blåbærrene i dejen.
  8. Form forsigtigt dejen til en kugle (kom lidt mel på hænderne).
  9. Læg kuglen på bagepladen og jævn den ud med fingrene, så den bliver mere flad og ca. 20 cm i diameter
  10. Skær den i 8 lige store stykker (ligesom hvis du skærer en lagkage ud). Sørg for at der er et lille mellemrum mellem stykkerne
  11. Bag dine scones i 20-25 minutter eller indtil de er let gyldne. Bages på den midterste bageplade.
  12. Lad dem køle af et par minutter.
  13. Kom lidt glasur på toppen, hvis du synes
  14. Scones bør spises med det samme, da de hurtigt kan blive lidt tørre.
  15. De kan fryses i op til 3 måneder. Optøes natten over i køleskabet og lunes før de spises.
Recipe by Blomsterkager at http://blomsterkager.dk/2018/02/opskrift-paa-scones-med-blaabaerfyld/