Chokolade cupcakes med lækker appelsin frosting
Forfatter: 
 
Lækre chokolade cupcakes med appelsin smørcreme / frosting. Opskriften rækker til 14 cupcakes.
Ingredienser
  • 45 gram kakaopulver
  • 95 gram mel
  • ½ tsk natron
  • ¾ tsk bagepulver
  • ¼ tsk salt
  • 2 store æg (stuetemperatur)
  • 100 gram sukker
  • 100 gram farin
  • 80 ml vegetabilsk olie (f.eks. solsikkeolie)
  • 2 tsk vaniljeekstrakt
  • 120 ml kærnemælk
  • Appelsin frosting:
  • 230 gram smør
  • 500 gram flormelis
  • 4 tsk piskefløde
  • 1 tsk appelsin essens
  • Orange pastafarve
Beskrivelse
  1. Forvarm ovnen til 175 grader.
  2. Kom muffins papirforme i en muffinsform.
  3. Rør kakaopulver, mel, natron, bagepulver og salt sammen i en skål og sæt den til side
  4. I en anden skål rører du æg, sukker, farin, olie og vaniljeekstrakt sammen indtil det har en cremet konsistens
  5. Hæld halvdelen af æg/sukker-blandingen ned i skålen med kakaopulveret, mel osv. Tilsæt halvdelen af kærnemælken og rør det forsigtigt sammen. Rør ca. 5 gange.
  6. Gentag med resten af ingredienserne og rør indtil de lige er blandet sammen, du skal endelig ikke røre ret meget. Dejen vil være tynd i konsistensen.
  7. Fordel dejen i muffinsformene, der er til ca. 14 cupcakes. Fyld formene halvt op.
  8. Bages i ca. 18-19 minutter. Pas på ikke at give dem for længe, de må ikke blive tørre. Tjek om der kommer dej med op hvis du stikker en kødnål eller tandstik ned i dem. Der må godt hænge et par krummer ved tandstikken.
  9. Lad dem køle helt af inden du pynter dem.
  10. Appelsin frosting:
  11. Kom smør og flormelis i en skål og pisk det sammen med en røremaskine eller køkkenmaskine. Tilføj piskefløde mens du fortsætter med at piske.
  12. Tilføj appelsin ekstrakt og orange madfarve eller pastafarve mens du fortsat pisker.
Recipe by Blomsterkager at http://blomsterkager.dk/2018/05/chokolade-cupcakes-med-appelsin-frosting/