Opskrift på drømmekage
Forfatter: 
 
Til Ø20 springform. Du får også opskriften til farin fyldet på toppen af kagen, men det skal du KUN lave, hvis du spiser den som en traditionel drømmekage. Hvis du skal bruge den som festkage med fondant skal du ikke lave fyldet, her skal du kun lave selve sandkagen.
Ingredienser
  • 4 æg
  • 300 g sukker
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 tsk. bagepulver
  • 250 g mel
  • 2 dl mælk
  • 85 g smeltet smør
  • Fyld
  • 125 g smør
  • 100 g kokosmel
  • 2½ dl Brun Farin
  • ½ dl mælk
Beskrivelse
  1. Husk at alle ingredienser skal have stuetemperatur inden du starter. Dette er vigtigt for at undgå at kagen klasker sammen i midten. Husk også at veje ingredienserne præcist af.
  2. Sæt ovnen til 185 grader. Tag en bageplade og sæt øverst i ovnen helt oppe i den øverste rille. Selve kagen skal stå midt i oven, men en ekstra bageplade placeret øverst giver en mere jævn varme og du reducerer risikoen for at kagen bliver for mørk på overfladen.
  3. Pisk æg og sukker til det er tykt og lyst. Bland derefter vaniljesukker i.
  4. Kom mælken i en gryde/kasserolle. Tilføj smøret. Opvarm mælken til den er lun og smørret er smeltet.
  5. Vend mælken og smørret skiftevis i dejen med melet og bagepulver. Kom mel og bagepulver ned i dejen gennem en sigte og husk at røre forsigtigt og kun komme ingredienserne i lidt ad gangen. Hvis du pisker for voldsomt eller blander ingredienserne i for store mængder ad gangen, risikerer du, at kagen klasker sammen på midten, når den bliver bagt.
  6. Smør bageformen og for den med bagepapir også. Kom dejen i springformen og sæt den ind midt i ovnen.
  7. Kagen skal have 45-60 minutter ved 185 grader. Husk, at du ikke skal åbne ovnen før til sidst.
  8. Fyld på toppen af kagen (kun hvis den ikke skal bruge til fondantkage!)
  9. Kom smør, kokosmel, farin og mælk i en gryde og rør i det indtil det koger. Tag kagen ud ca. 5 min. før den er færdigbagt og skru op for ovnen til 200 grader. Fordel fyldet på kagen og bag den færdig.
Recipe by Blomsterkager at http://blomsterkager.dk/2014/05/opskrift-paa-droemmekage/