Cupcakes med kallaliljer af fondant
Forfatter: 
14 cup cakes
 
Bløde og lækre chokolade cup cakes med et pift af vanilje
Ingredienser
  • 210g mel (husk at måle præcist af)
  • ½ tsk bagepulver
  • ¼ tsk natron
  • ½ tsk salt
  • 115g usaltet smør, smeltet
  • 100g farin
  • 1 stort æg
  • 62g yoghurt eller creme fraiche (græsk eller almindelig yoghurt er fint)
  • 180 ml mælk
  • 2 tsk vaniljesukker eller ægte vanilje
  • 100g flormelis
  • 2 tsk revet citronskal (usprøjtet eller økologisk)
  • 150g mørk chokolade, som er hakket i mindre stykker
Beskrivelse
  1. Forvarm ovnen til 175 grader. Almindelig ovnvarme, ikke varmluft.
  2. Kom muffins papirforme i en muffinsform. Der er til 14 cup cakes.
  3. Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en skål.
  4. Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt farin, pisk det sammen. Blandingen bliver tyk.
  5. Pisk æg, yoghurt, mælk, vanilje, flormelis og citronskal grundigt sammen, evt. ved hjælp af en røremaskine.
  6. Rør de våde ingredienser sammen med de tørre ingredienser.
  7. Hak chokolade i små stykker
  8. Tilsæt chokolade og rør den ind i dejen.
  9. Fordel dejen i de 14 muffinsforme. Du er nødt til at bage dem ad to omgange.
  10. Bages i ca. 20-22 minutter eller indtil der ikke kommer dej med op, hvis du stikker en kødnål eller strikkepind ind i dem.
  11. Lad dem køle af inden du pynter dem.
  12. Det tager ca. 1 time at tilberede selve cup cakes'ne, mens pyntning med fondantblomster tager 4-5 timer.
Recipe by Blomsterkager at http://blomsterkager.dk/2014/07/cupcakes-med-kalla-liljer/