Opskrift på drømmekage

drøm1

I dag har jeg bagt drømmekage. Faktisk har jeg bagt en dobbeltportion. Den ene er til i aften, hvor jeg skal have kage med ud til nogle venner. Så den har fået farin-snask på toppen.

Den anden skal jeg bruge til en kage med fondant, som jeg snart skal lave. Drømmekage er super godt at bruge til fondantkager, da den er nem at skære i bunde og bundene bliver lette og luftige  samtidigt.
Mens jeg bagte undrede jeg mig lidt over det med navnet “Drømmekage fra Brovst”. Hvorfor hedder den egentlig det? og hvor i alverden ligger Brovst?

Du kan læse den hyggelige artikel fra Samvirke om kagens oprindelse, hvis du ligesom mig nogle gange spekulerer over den slags.

Du kan også bare være ligeglad fordi du hellere vil i gang med at spise kage, så..

Her kommer opskriften:

Opskrift på drømmekage
Author: Fundet på nettet
Til Ø20 springform. Du får også opskriften til farin fyldet på toppen af kagen, men det skal du KUN lave, hvis du spiser den som en traditionel drømmekage. Hvis du skal bruge den som festkage med fondant skal du ikke lave fyldet, her skal du kun lave selve sandkagen.
Ingredients
 • 4 æg
 • 300 g sukker
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 2 tsk. bagepulver
 • 250 g mel
 • 2 dl mælk
 • 85 g smeltet smør
 • Fyld
 • 125 g smør
 • 100 g kokosmel
 • 2 1/2 dl Brun Farin
 • 1/2 dl mælk
Instructions
 1. Husk at alle ingredienser skal have stuetemperatur inden du starter. Dette er vigtigt for at undgå at kagen klasker sammen i midten. Husk også at veje ingredienserne præcist af.
 2. Sæt ovnen til 185 grader. Tag en bageplade og sæt øverst i ovnen helt oppe i den øverste rille. Selve kagen skal stå midt i oven, men en ekstra bageplade placeret øverst giver en mere jævn varme og du reducerer risikoen for at kagen bliver for mørk på overfladen.
 3. Pisk æg og sukker til det er tykt og lyst. Bland derefter vaniljesukker i.
 4. Kom mælken i en gryde/kasserolle. Tilføj smøret. Opvarm mælken til den er lun og smørret er smeltet.
 5. Vend mælken og smørret skiftevis i dejen med melet og bagepulver. Kom mel og bagepulver ned i dejen gennem en sigte og husk at røre forsigtigt og kun komme ingredienserne i lidt ad gangen. Hvis du pisker for voldsomt eller blander ingredienserne i for store mængder ad gangen, risikerer du, at kagen klasker sammen på midten, når den bliver bagt.
 6. Smør bageformen og for den med bagepapir også. Kom dejen i springformen og sæt den ind midt i ovnen.
 7. Kagen skal have 45-60 minutter ved 185 grader. Husk, at du ikke skal åbne ovnen før til sidst.
 8. Fyld på toppen af kagen (kun hvis den ikke skal bruge til fondantkage!)
 9. Kom smør, kokosmel, farin og mælk i en gryde og rør i det indtil det koger. Tag kagen ud ca. 5 min. før den er færdigbagt og skru op for ovnen til 200 grader. Fordel fyldet på kagen og bag den færdig.

Lidt billeder fra kagebagningen:

Æg og sukker er pisket på min KitchenAid, som jeg altid bruger til kagebagningen, det gør det nemt at få æggene lyse og luftige. Jeg har sat mel og bagepulver klar til at blive blandet i dejen.

drøm4

Mælk og smør bliver lunet i en kasserolle

drøm3

Jeg har både smurt springformen og foret med bagepapir, så får kagen en pæn form og er nem at få ud af springformen. Det er især vigtigt, hvis du bruger drømmekagen til fondantkage for så skal kagens sider være så jævne og pæne som muligt.

drøm2

Så er den klar til ovnen

drøm5

 

 

All images & content are copyright protected. Please do not use  images or text without prior permission.