Jeg bagte en kage i går. Det var en gulerodskage. Den smagte pragtfuldt!
Lad mig lige dele denne lækre opskrift på gulerodskage med dig. Et hit, når du skal have kage med på arbejde, i skole eller hvor du nu vil vække lykke med dit hjemmebag 🙂
Opskrift på en dejlig gulerodskage med ostecreme
Author:
Lækker gulerodskage. Kagen rækker til ca. 20 personer – alt afhængig af hvor lækker sultne de er 😉
Ingredients
- 2 æg
- 250 gram farin
- 500 gram groftrevet gulerødder
- 325 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 2 tsk natron
- 1/2 tsk salt
- 2 tsk vaniljesukker
- 3 tsk kanel
- 50 gram kokosmel
- 2 1/2 dl æblemos (færdigkøbt eller hjemmelavet)
- Ostecreme:
- 200 gram flødeost naturel
- 125 gram blødt smør
- 125 gram flormelis
- 2 tsk. vaniljesukker
Instructions
- Tænd ovnen på 190 grader (almindelig over / undervarme).
- Smør en bradepande / kageform på 25 x 35 cm.
- Pisk farin og æg grundigt sammen
- Rør æblemos og de revne gulerødder i.
- I en separat skål rører du mel, bagepulver, natron, salt, vaniljesukker, kanel og kokosmel sammen.
- Bland de tørre ingredienser (mel m.m.) i dejen.
- Kom dejen op i bradepanden
- Bag kagen på midterste rille i ovnen i ca. 40 minutter
- Lad den køle af og vend den ud på en rist.
- Pynt kagen med ostecreme, når den er afkølet (du kan også bruge glasur, hvis du ikke er fan af ostecreme).
- Opskrift på ostecreme:
- Rør ingredienserne sammen, det er lettest hvis du har en røremaskine
- Fordel cremen ud over kagen