Sådan laver du en gul badeand i fondant eller gum paste

Fornylig lavede jeg en kage med gule badeænder til min lille dreng’s fødselsdag, men ænderne vil også være søde på en barnedåbskage. I dette indlæg fortæller jeg lidt om hvordan du laver en gul badeand i fondant.

1-IMG_2741

DU SKAL BRUGE:

– Fondant eller gum paste (+ tylosepulver, hvis du bruger fondant)
– Pastafarver (gul, sort, hvid og orange)
Runde udstikkere
– Tandstikkere
– Duster med maizena mel
– Non-stick board / skærebræt uden mønster
– Rullepind
– Pensel
– Spiselig lim
– Spiselig tusch (sort)

1-IMG_2593

SÅDAN GØR DU

1) Farv fondanten eller gum paste gult, orange og sort. Jeg brugte ca. 100 gram gul fondant og ganske lidt orange og sort. Du skal også bruge en meget lille mængde hvid fondant, så gem lidt fondant, som du ikke farver. Se evt. vejledning til hvordan du farver fondant her.

1-IMG_2403

1-IMG_2407

1-IMG_2408

2) Ælt fondanten grundigt og tilsæt en knivspids tylosepulver. Det får fondanten til at hærde lidt op, så den er nemmere at arbejde med. Du skal ikke tilsætte tylosepulver, hvis du bruger gum paste. Husk altid at opbevare fondant / gum paste i en tillukket plasticpose, når du ikke bruger det, da det ellers bliver hårdt og ødelagt.

3)  Afvej 4 stykker fondant.Det skal bruges til badeandens krop, hoved og vinger. Anden skal have en passende størrelse i forhold til den kage, som den skal sidde på (min andekrop var xx gram, hovedet var xx gram og vingerne var xx gram). Læg de 3 mindre klumper ned i en plastikpose til senere brug.

4) Du skal nu lave andens krop. Form fondanten til en aflang klump og lad den ene ende gå op i en spids så den ligner fjer på bagkroppen

Duck1

5) Form andens hoved til en rund kugle. Kom lidt spiselig lim på en pensel og pensl den forreste del af kroppen med lidt lim og placer hovedet oveni limen.

duck3

6) Du skal nu lave andens vinger. Start med at udrulle de 2 mindste klumper fondant. Udstik fondanten med en cirkel udstikker, så du har en rund cirkel

7) Placér igen cirkel udstikkeren ca. midt på fondant cirklen og tryk udstikkeren ned så du får en vinge-form

duck2

8) Du har nu fået lavet en vinge. Tryk en tandstikker ned i vingen 3 gange så det ligner fjer. Sæt vingen fast på siden af anden med spiselig lim. Gentag nu med den anden vinge.

duck4

9) Du skal nu lave andens næb. Til det, skal du bruge den orange fondant: Udrul et lille stykke fondant og udstik det med den samme runde udstikker, som du anvendte til vingen. Fold cirklen på midten.

10) Lav en revne i andens hoved med en tandstikker. Kom lidt spiselig lim på og sæt næbet fast på andens hoved.

duck5

11) Lav andens øjne med penselskaftet.

1-IMG_2446

12) Kom en meget lille mængde sort fondant ind i andens øjne.

1-IMG_2449

13) Kom derefter en meget lille mængde hvid fondant oveni det sorte fondant

1-IMG_2451

14) Herefter maler jeg andens “øjenbryn” med en sort tusch (spiselig tusch)

1-IMG_2472

1-IMG_2473

Så er anden færdig og klar til at pynte på en kage:

1-IMG_2784

1-IMG_2771

Det var lidt om, hvordan man laver en badeand i fondant eller gum paste. Du er velkommen til at skrive en kommentar hvis du har spørgsmål 🙂