Jeg synes det ser sjovt ud med et stort tal ovenpå kagen, som viser hvor gammel fødselsdagsbarnet er blevet. I denne vejledning, viser jeg, hvordan du laver et stort tal i fondant eller gum paste, som du kan sætte fast ovenpå kagen.
Her kan du se tallet ovenpå en fødselsdagskage, så man kan se hvor gammel fødselsdagsbarnet bliver – sjovt for børn, knap så morsomt når man er født engang i 70’erne 😉
Du skal bruge:
Fondant eller gum paste
Tylosepulver, (kun, hvis du bruger fondant)
Pastafarver
Tal udstikkere, jeg anvender disse udstikkere.
Duster med maizena mel
Non-stick board /skærebræt uden riller
Rullepind
Edible glue (spiseligt lim)
Pensel (til lim)
Blomstertråd, gauge størrelse 26
Sådan gør du:
1) Ælt fondanten så den er blød og tilføj en lille knivspids tylosepulver. Uden tylosepulver bliver fondanten for blød og svær at arbejde med. Hvis du anvender gum paste / sugar paste i stedet for fondant skal du ikke tilsætte tylosepulver.
2) Farv fondanten i den farve, som du skal bruge til dit tal. Du skal bruge pastafarver. Se vejledning.
3) Tag et non stick board eller skærebræt uden riller og dust det med maizena mel. Du kan bruge en duster. Du skal også duste din rullepind lidt inden du starter.
4) Udrul dernæst fondanten / gum paste tyndt, men ikke for tyndt, du må prøve dig lidt frem. Dine tal skal ikke være for tykke og kluntede at se på, men hvis de bliver for tynde, krøller de let sammen.
5) Udstik et tal med en tal udstikker. Kør rundt med udstikkeren, mens du presser ned på fondanten. På den måde får du lavet et rent snit, så der ikke hænger ekstra fondant fast på cirklen. Du skal udstikke tallet 2 gange.
6) Med en pensel kommer du lidt spiselig lim på det ene tal.
7) Sæt et stykke blomstertråd fast i limen:
8) Læg det andet tal oveni, så de to tal ligger præcist ovenpå hinanden og dækker blomstertråden.
9) Lad tallet tørre et døgns tid, gerne mere. Når du skal sætte tallet fast i kagen, skal du ikke stikke blomstertråden direkte ned i kagen. Pak et stykke staniol, madfilm eller lign. rundt om tråden – husk at få det med op, når kagen skal spises.
God fornøjelse 🙂