Denne lækre dessert består af et mix af hvid og mørk chokolademousse med bærsirup. Den er nem at lave i forvejen, hvis du skal have gæster
Dette er en af mine yndlingsdesserter og et sikkert hit hver gang vi skal have gæster. Moussen kan serveres i portionsglas, men jeg plejer bare at lave den i en pæn glasskål, som jeg sætter ind på bordet. Desserten består af mørk chokolade mousse i et lag nederst, herefter bærsirup og til sidst et lag af hvid chokolademousse. Du kan pynte med hakkede chokolade og valnødder. Se opskriften nederst i indlægget.
Først tilsætter du den mørke chokomousse:
Så kommer du et lag af bærsirup ovenpå. Her har jeg brugt brombær:
Så tilføjes den hvide chokomousse:
Og tilsidst hakkede nødder og chokolade. Velbekomme 🙂
Her ses desserten fra siden:
- 1 vaniljestang
- 200 gram bær – evt. frosne. Du kan bruge brombær, hindbær, skovbær etc.
- 1 dl sukker
- 2 spsk vand
- 25 gram hakkede valnødder
- 75 g hvid chokolade
- 100 g mørk chokolade
- 1 dl æggehvider
- 3 spsk sukker
- 3 1⁄2 dl piskefløde
- Hvid chokolademousse:
- Hak den hvide chokolade i mindre stykker
- Smelt chokoladen over vandbad
- Pisk æggehvider og sukker i lang tid til det bliver lyst og marengs-agtigt
- Pisk fløden let
- Bland 1 dl marengs-blanding og 1 dl flødeskum i en skål og vend den hvide smeltede chokolade i. Bland derefter ca. 3 dl flødeskum i.
- Mørk chokolademousse:
- Hak den mørke chokolade i mindre stykker (gem 2 spsk til pyntning af moussen)
- Smelt chokoladen over vandbad
- Bland chokoladen med den resterende marengs-blanding og 3 dl flødeskum.
- Bærsirup:
- Hak valnødderne
- Skrab kornene ud af en vaniljestang
- Kog bærene i en gryde i et par minutter med 2 spsk vand
- Kom vaniljekorn, vaniljestang og sukker op i gryden.
- Kog i ca. 5 min. – pas på det ikke brænder på, men rør i det ind i mellem
- Bland de hakkede valnødder sammen med (hold 1 spsk tilbage til pynt)
- Fjern vaniljestangen igen
- Lad blandingen køle af.
- Kom den mørke chokolademousse op i en glasskål. Fordel bærsiruppen ovenpå og tilføj til sidst den hvide chokolademousse
- Pynt med nødderne og den mørke chokolade
- Lad det stå 4-5 timer i køleskabet inden du serverer desserten.