Opskrift på dejlig jordbærkage

Jordbærkager hører sommeren til og her får du en opskrift på en rigtig lækker en af slagsen.

Jordbærkage3

Den dovne løsning er jo at gå til bageren, når solen skinner og trangen til jordbærkage indfinder sig. Men du kan sagtens bage din egen jordbærkage.

Jeg fandt en opskrift, som lovede, at den smagte som bagerens, jeg har afprøvet den og det synes jeg ikke helt den gjorde. Jeg synes faktisk den smagte bedre, den smagte i hvert fald hjemmelavet på den gode måde 🙂

Det tager ca. 1 time at lave jordbærkagen. Oveni skal dejen hvile i en halv time og bages i ca. 20 minutter. Bunden består af 2 forskellige typer kage: Nederst en mørdej og ovenpå en mazarinkage.

Jordbærkage4

Vi spiste kagen dagen efter den var lavet. Den kan sagtens spises med det samme, men den smagte også dejlig efter et døgns tid i køleskab (jeg ventede med at komme creme og  jordbær på til lige inden servering).

Opskrift på dejlig jordbærkage
Lækker hjemmelavet jordbærkage. Kagen passer ca. til en tærteform på 23 cm i diameter.
Ingredients
  • Mørdej:
  • 100 g koldt smør
  • 50 g flormelis
  • 125g hvedemel
  • 1 lille æg
  • Mazarinmasse:
  • 175 g marcipan
  • 150 g sukker
  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 50 g hvedemel
  • 75g chokolade, som skal ovenpå bunden.
  • Vaniljecreme:
  • 1 æg
  • 15 g majsstivelse
  • Korn af ½ vaniljestang
  • 2½ dl letmælk eller sødmælk
  • 40 g rørsukker
  • 2½ dl piskefløde
  • 500g jordbær til pynt
Instructions
  1. Start med at lave mørdejen: Skær smør i tern, og smuldr dem med flormelis og mel.
  2. Tilsæt et æg, der er pisket.
  3. Bland dejen sammen og form den til en lille klump med fingrene.
  4. Lad den hvile i køleskabet i ca.30 minutter.
  5. Forvarm ovnen til 200 grader.
  6. Fortsæt derefter med at lave mazarinmassen: Bland marcipan og sukker. Du kan evt. bruge en røremaskine.
  7. Rør smør i lidt ad gangen.
  8. Rør æggene i et ad gangen.
  9. Sigt derefter melet i, og rør til dejen er samlet.
  10. Når mørdejen har hvilet ½ time, udrulles den med en kagerulle, så den nogenlunde passer til størrelsen på tærteformen. Du kan udrulle den på et bord, der er drysset med mel, men jeg synes det var ligeså let at udrulle den på et stykke bagepapir.
  11. Skær derefter dejen til så den passer med størrelsen på tærteformen (du kan evt. bruge formen til at udstikke den rigtige størrelse).
  12. Husk at smøre formen grundigt inden du kommer mørdejen i!
  13. Kom mazarinmassen ovenpå mørdejen i tærteformen.
  14. Bag tærten i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter, indtil massen er fast, tjek efter ca. 15 min. Når tærten er færdig, skal den køle helt af.
  15. Smelt chokoladen over et vandbad og smør den på tærtebunden.
  16. Du skal nu lave vaniljecremen:
  17. Pisk æg og majsstivelse sammen i en gryde, mens du varmer gryden op.
  18. Tilsæt vaniljekorn, mælk og sukker.
  19. Bring gryden i kog, og kog i ½-1 minut mens du rører i cremen konstant.
  20. Tag cremen af varmen, når den er fast i konsistensen og lad den afkøle.
  21. Pisk flødeskum og vend det i vaniljecremen.
  22. Rens og halvér jordbærrene
  23. Fordel vaniljecremen på kagebunden, og kom jordbærrene ovenpå.

God fornøjelse, skriv endelig, hvis du har kommentarer eller spørgsmål 🙂