F for Får – kage til 1 års fødelsdag

For nylig blev min lille dreng et år. Den første fødselsdag er en mærkedag og han skulle selvfølgelig have en fin kage – en “F for Får” kage.

1-IMG_3156

Fødselsdagsbarnet elsker Frode Får, han står altid og danser, når de spiller “Frode Får”-sangen i TV, super kært 🙂 Så jeg synes, at jeg ville lave en Frode Får (Shaun the Sheep) kage til ham til hans fødselsdag.

Pynt

Pynten bestod af Frode Får og Lille Timmy, som jeg havde lavet i fondant.

1-IMG_3067

1-IMG_3081

 

 

Deruover havde jeg  pyntet kagen med balloner – også lavet i fondant.

1-IMG_3130

Ballonerne er sat fast på kagen med en lille plastikholder. Ved siden af satte jeg et stort 1-tal, som også er lavet i fondant. Et-tallet er udstukket med disse taludstikkere

Et tal i fondant

Navnet på fødselsdagsbarnet er skrevet med fondantbogstaver. Se mere her, hvis du vil lære hvordan man udstikker tal og bogstaver i fondant.

1-IMG_3242

Kanten af den lille kage har fået et lyslilla silkebånd, som er limet fast med spiselig lim. Det er en hurtig og nem måde at lave en dekorativ kant på. Til den nederste kage har jeg lavet en grøn kant i fondant med en kantudstikker. På siden af kagen har jeg pyntet med får, som jeg også har lavet med en udstikker.

1-IMG_3110

FYLD & KAGEBUNDE

Bundene i kagen er lavet af Drømmekage fra Brovst. Dem har jeg brugt flere gange og jeg synes de er supergode til fondant kager, (selvfølgelig kun sandkagen, ikke kokos-snasket på toppen). Jeg har lavet 2 kager. Den største kage var 25 cm i diameter og den lille kage var 15 cm.  Jeg brugte disse kageforme til at bage kagerne.

Kagebunde, drømmekage7

Fyldet inde i kagerne er hindbærmousse og chokolademousse. Kagerne er opsmurt med chokoladeganache. Derefter er kagerne overtrukket med fondant, som jeg har farvet grøn og blåt med Wiltons pastafarver. (Jeg har brugt denne fondant).

1-IMG_2972

1-IMG_3044

Hvis du vil læse mere om, hvordan man laver en kage med fondant, kan du se min trin for trin vejledning.

Her er et billede mere af den færdige kage:

1-IMG_3249

Det var et sjovt projekt 🙂