Grise i muddertønden / Pigs in the mud cake

Pigs in the mud cake / Grise i muddertønden: Her er en kage med lyserøde griserumper og 95 cm Kitkat kant,  den er sjov at lave og den vækker vild lykke hver gang jeg kommer med den.

gris13

“Pigs in the mud” cake eller “Grise i muddertønde” kage er en internet kult klassiker, som findes i mange versioner rundt omkring på nettet. Jeg lavede den første gang sidste sommer og da min bror så billeder af den, ville han også have en til sin fødselsdag.

Selve kagen er en chokoladekage og fyldet består af hindbærmousse og chokolademousse. Så er den overtrukket med chokolade ganache, som gør det ud for mudderet på overfladen. Siderne er også smurt op med ganache. Jeg har indkøbt ca. 95 cm kitkat til denne kage. Jeg har bagt kagen i en form, som er 30 cm. Jeg har sat Kitkat barrene fast på siderne inden ganachen tørrer op og mens den stadig er lidt klistret. Det gør det meget lettere at få alle Kitkat barrene til at hænge fast. Kitkat barrene bruges til at illudere tønden rundt om mudderpølen.

gris1

gris2

For at holde yderligere på tønden, har jeg sat et grønt bånd rundt om den. Jeg har givet båndet en lille klat ganache på bagsiden et par steder, så det ikke begynder at glide ned.

Grise_test

Grisene har jeg lavet i lyserød fondant. Jeg har anvendt denne tutorial til grisene. Der skal laves 5 grise: 3 grisenumser med krølle på halen, en liggende gris og en gris, der sidder op. Mens jeg sidder derhjemme og laver griserumper, spekulerer jeg lidt på hvad jeg skal sige til mine kollegaer, hvis de spørger, hvad jeg lavede i weekenden: “Jo tak jeg havde en dejlig weekend, jeg lavede griserumper” 😆

grisebasser1

Her er så det færdige resultat:

gris10

 

All images & content are copyright protected. Please do not use  images or text without prior permission.