Opskrift på chokolademousse

Her får du en dejlig opskrift på chokolademousse, som du kan bruge som fyld i en kage.

Chokomousse

Hvordan laver du en tilstrækkelig stiv chokolademousse?

Der er tit lidt debat om, hvorvidt man skal bruge husblas i chokolademousse. Nogle vil indvende, at det ikke er nødvendigt, hvis man pisker flødeskummet tilstrækkeligt stift, da det vil give en fast form i sig selv.

Hvis jeg skal bruge chokolademousse som fyld i en kage, synes jeg ikke det, at er tilstrækkeligt at piske flødeskummet mere stift. Hvis du f.eks. skal lave en kage i flere etager til 80 mennesker på en varm sommerdag, skal du sikre dig, at chokolademoussen bliver fast nok og ikke risikerer at flyde ud. Jeg husker selv en episode, hvor jeg lavede en kage, som langsomt, men sikkert begyndte at bule ud på midten, irks!

Jeg vil dog ikke anbefale, at du kommer husblas i din chokolademousse, da det kan være vanskeligt at blande husblas med chokolade. I stedet foreslår jeg, at du anvender et fromagepulver. Det virker på samme måde som husblas, men det er meget nemmere at arbejde med end husblas.

Chokomousse – sådan gør du:

Se opskrift nederst i indlægget

Pisk fløden til flødeskum (piske let, den må ikke være på grænsen til smør for så risikerer du, at moussen skiller). Stil den i køleskabet, mens du fortsætter.

chocolate mousse 3

Hak/bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den over et vandbad. Vigtigt: Brug en mild mørk chokolade, gerne af god kvalitet – f.eks. Callebaut eller Valrhona, hvis du vil være sikker på at få et godt resultat.

chocolate mousse 1

Afkøl den smeltede chokolade, den skal være kølig/fingerlun, men må ikke begynde at størkne. (Hvis den er for varm, skiller det, når du blander den med flødeskummet).

chocolate mousse 4

Hæld kakaomælk op i en skål.

chocolate mousse 5

Kom fromagepulveret op i en skålen med kakaomælken. Jeg anvender neutral fromage. (der findes også fromagepulver med chokoladesmag, men jeg foretrækker selv at tilsætte chokoladen, det synes jeg smager bedre).

chocolate mousse 6

Pisk det hurtigt sammen med et piskeris. Det skal gå stærkt, pisk i max 15-20 sekunder, da fromagepulveret ellers begynder at størkne.

chocolate mousse 7

Kom blandingen op i flødeskummet og bland det grundigt sammen med piskeriset først og vend det dernæst med en stor dejskraber. (Du skal være lidt rap på fingrene, når du blander det sammen, så fromagen ikke når at størkne, inden det bliver blandet grundigt sammen med flødeskummet).

chocolate mousse 9

chocolate mousse 10

Kom den smeltede afkølede chokolade op i moussen, bland det grundigt og sæt det derefter på køl, gerne i 6-8 timer, før du anvender det som fyld i en kage.

chocolate mousse 11

SE OGSÅ: Kageudstyr: Hvad har du brug for?

Her er den færdige mousse:chocolate mousse 12

 

Opskrift på chokolademousse
Author: Karen
Lækker chokolademousse. Brug den som fyld i en kage. Mængde mousse rækker til 1 lag i en kage på 22-25 cm i diameter. Til en kage på ø28 skal du anvende opskriften 1½ gang og til en kage på ø30 skal du ca. fordoble mængden.
Ingredients
 • 150 gram god chokolade (enten lys eller mørk)
 • 5 dl piskefløde
 • 100 gram neutral fromagepulver
 • 125 ml kakaomælk
Instructions
 1. Pisk fløden til flødeskum (pisk let og stil derefter i køleskab)
 2. Hak/bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den over et vandbad
 3. Afkøl chokoladen, så den er kølig/fingerlun – må ikke begynde at størkne.
 4. Bland fromagepulver og kakaomælk sammen med et piskeris. Pisk intensivt i 15-20 sekunder,
 5. Vend blandingen ned i flødeskummet og rør det hurtigt sammen med et piskeris og derefter vendes det med en stor dejskraber.
 6. Kom den smeltede afkølede chokolade ned i moussen og rør det grundigt sammen med en ske/dejskraber.
 7. Stil skålen med mousse i køleskabet i nogle timer inden du fordeler den ud på kagebundene (jeg plejer at vente 6-8 timer inden jeg anvender den).

Tip: Hvis du laver dobbeltportion – dvs. mousse af 1 liter flødeskum, så lav moussen over 2 omgange, så du kun laver mousse af 1/2 liter flødeskum ad gangen. Det kan nemlig være svært at få blandet ingredienserne sammen tilstrækkeligt hurtigt, hvis du har en stor mængde flødeskum.