Kageudstyr: Hvad har du brug for?

Når du skal lave en flot kage med fondant er der noget udstyr, som du slet ikke kan undvære hvis du skal have et vellykket resultat. Her får du min liste over de 15 mest vigtige “must have” kage redskaber

1-kageopsats-001

Igennem de efterhånden mange år jeg har lavet kager med fondant har jeg lært, hvad det er for typer af kage værktøj eller redskaber, som man simplethen ikke kan leve uden!

Her får du min liste over de ting, som jeg har i mit eget køkken:

Mit favorit kageudstyr

1. Kageforme

For at lave kager med flotte lige kanter, er det virkelig rart at have professionelle kvalitetskageforme. Jeg har et sæt med runde forme i flere forskellige størrelser. Man kan godt klare sig med en rund kageform på 25 cm i diameter. Den er helt uundværlig. Det kan også være en god idé med et par firkantede kageforme til firkantede kager.

1-Kageforme-001

2. Min køkkenmaskine fra Kitchenaid

Jeg elsker min køkkenmaskine fra Kitchenaid, jeg ved godt det lyder langt ude at sige man elsker sin Kitchenaid Artisan, men den er bare helt uundværlig, hvad enten jeg skal lave en kage, som skal skæres i lagkagebunde, røre en kagemousse sammen eller lave dej til cupcakes, så er det bare rart og nødvendigt med en røremaskine. En fordel ved Kitchenaid køkkenmaskinen er at den er super nem at rengøre, der er ingen krinkelkroge man ikke kan komme ind i og den ser godt ud på køkkenbordet med sit flotte design. Ja den er da dyr, men den er et must-have du kan have glæde af i mange år.

SE OGSÅ: Anmeldelse og test af de 3 bedste køkkenmaskiner til kager og bagning

3. En rotérbar kageopsats

En kageopsats er også et “must have” værktøj når du skal lægge overtræk af fondant på kagen. Det gør det meget nemmere at arbejde med overtrækket og man får en flottere finish. Derudover skal du bruge en cake smoother til at glatte overtrækket.

1-kageopsats-001

4. Paletkniv med vinkel

En paletkniv med vinkel gør det nemt at glatte moussen mellem bundene i kagen, så moussen ligger i et jævnt lag over hele bunden. Paletkniven kan også bruges til at opsmøre kagen med smørcreme eller fondant.

1-kagepaletkniv-001

5. Runde og firkantede udtræksringe

Jeg bruger altid en udtræksring, når jeg lægger kagen sammen med mousse eller andet fyld. Den sikrer, at moussen bliver mellem bundene og ikke flyder ud over det hele. Chokoladefolie er også et “must have” og placeres inden i udtræksringen, så du har kontrol med moussen.

Kagering

6. Kagedeler

En kagedeler er rigtig god til at skære en kage i bunde. Du lægger kagen på bordet og saver forsigtigt igennem kagen en bund ad gangen. Kagedeleren kan indstilles alt efter hvor tykke du vil have bundene. Det gode ved kagedeleren er at alle bundene får samme tykkelse.

1-kagedeler

 

7. Roll-N-Cut måtte

Jeg bruger denne måtte til at udrulle fondant på, så jeg ved præcist hvor stort fondant overtrækket til min kage skal være. Det er rigtig ærgerligt at rulle et for lille stykke fondant ud, men med denne måtte er man altid sikker på det bliver rigtigt.

1-roll-cut-matte-001

8. Rullepinde

En stor og en lille rullepind er helt uundværlige, når man skal rulle fondant ud. Den store rullepind bruger jeg til at rulle overtrækket ud og den lille rullepind bruges til at udrulle små stykker fondant til blomster, kanter, pynt osv.

1-rullepind-001

9. Sprøjteposer

Jeg bruger sprøjteposer til mange forskellige ting: Til at sprøjte mousse ud på kagebunde, til frosting på cupcakes, til pynt med glasur osv.

1-sprøjtepose

10. Tyller

Jeg har et sæt med forskellige tyller. De kan bruges til at komme frosting på cupcakes, til at lave perlekanter forneden på kagen, til at skrive med og til mange andre sjove ting. Du skal også bruge en kobler til at sætte tyllen fast på sprøjteposen med.

tyllersaet

11. Cake smoother

En cake smoother (glatteværktøj) bruges til at sikre, at fondantovertrækket bliver pænt og jævnt både på toppen af kagen og hele vejen rundt i siden.

glattevaerktoj

12. Margrethe røreskåle

Jeg bruger altid Margrethe røreskåle når jeg skal blande dejen til mine kager og mousse. De holder i årevis, kan komme i opvaskemaskinen og de fås med låg, så du undgår at skulle vaske dej ned af væggen, når du er færdig med at piske. Disse skåle fungerer bare – år efter år.

13. Dejskrabere

Jeg har en del dejskrabere i forskellige størrelser i mit køkken, men jeg bruger denne dejskraber hele tiden, den gør det super nemt at få al dejen ud af skålen og den tåler både høje temperaturer og opvaskemaskine.

 14. Køkkenvægt

Det er meget vigtigt, at du måler præcist af, når du laver dejen til dine kager, det sikrer det bedste resultat når du bager. Her bruger jeg altid en køkkenvægt for at sikre mig, at mel, sukker, kakao osv. bliver målt præcist af. Jeg bruger denne køkkenvægt, som er testvinder i TÆNK. Den er super god!

15. Målekander

Som supplement til køkkenvægten, bruger jeg  målekander, når jeg skal afveje væsker som mælk og vand. Igen er det vigtigt at veje præcist af, så du følger opskriften korrekt og får den perfekte kage og kagemousse.

Måske er du også interesseret i:

Min guide til fondantkager for begyndere
De vigtigste redskaber til at lave cupcakes og muffins

De mest vigtige værktøjer når du skal lave sukkerblomster