Cupcakes til babyshower

Jeg skal snart være moster og jeg glæder mig 🙂 Vi holdt surprise babyshower for min søster fornylig og jeg havde lavet cupcakes til en hyggelig eftermiddag med den vordende mor, veninder og familie.

1-IMG_3486

Jeg havde bagt lækre chokolade cupcakes  og dekoreret dem med hindbær smørcreme (se opskrift nederst). Ja – min søster skal have en lille pige, så alt er selvfølgelig lyserødt 😉

SE OGSÅ: Baby shower gave – de bedste gaveidéer – 25 søde babyshower gaver til baby

Dekorationer

De små barnevogne er lavet med en udstikker. Start med at udrulle lyserød fondant. Jeg bruger en lille rullepind.

1-IMG_3380

Når du skal udstikke barnevognen, skal du køre lidt rundt med udstikkeren, mens du presser hårdt ned på fondanten. På den måde får du lavet et rent snit, så der ikke hænger ekstra fondant fast på figuren

1-IMG_3381

1-IMG_3383

Sådan pynter du dine cupcakes med hindbær frosting

Når du vil pynte dine cupcakes med den perfekte frosting eller topping, er det vigtigt, at du anvender den korrekte tyl og min favorittyl er  helt klart Wilton nr. 1M, som jeg anvender mest til cupcake frosting. Den laver nemt en flot, tyk hvirvel, der ser meget ensartet ud. Jeg har et sæt med forskellige tyller fra firmaet Wilton, hvor 1M og en hel masse andre fantastiske tyller er inkluderet. En anden mulighed for at udsmykke dine cupcakes er at bruge Wilton nr. 2A, (som også er med i min samling af tyller), den er perfekt, hvis du vil have en top af frosting ovenpå dine cupcakes, men uden en hvirvel. Der findes også mange søde muffins papirforme, der kan give dine cupcakes et ekstra pift, når du serverer dem. Du kan evt. have glæde af at kikke på denne youtube video hvis du vil lære mere om cupcake frosting.

SE OGSÅ: De vigtigste redskaber til at lave cupcakes og muffins

1-IMG_3474

Jeg dekorerede også nogle af mine cupcakes med små blomster i fondant. Se her hvis du vil lære, hvordan man laver små blomster.

1-IMG_3485

Opskrift på chokolade cupcakes

Cupcakes til babyshower
 
Lækre chokolade cupcakes med hindbær smørcreme (frosting). Opskriften rækker til 14 cupcakes.
Forfatter:
Ingredienser
  • Chokolade cupcakes:
  • 45 gram kakaopulver
  • 95 gram mel
  • ½ tsk natron
  • ¾ tsk bagepulver
  • ¼ tsk salt
  • 2 store æg (stuetemperatur)
  • 100 gram sukker
  • 100 gram farin
  • 80 ml vegetabilsk olie (f.eks. solsikkeolie)
  • 2 tsk vaniljeekstrakt
  • 120 ml kærnemælk
  • Smørcreme:
  • 170g usaltet smør, blødgjort til stuetemperatur
  • 420g flormelis
  • 3 spsk piskefløde
  • 2 tsk vaniljeekstrakt
  • ¼ tsk salt
  • 165 g hindbærmarmelade
  • Friske hindbær til at pynte dine cupcakes med (hvis du ønsker det)
Beskrivelse
  1. Chokolade cupcakes:
  2. Forvarm ovnen til 175 grader.
  3. Kom muffins papirforme i en muffinsform.
  4. Rør kakaopulver, mel, natron, bagepulver og salt sammen i en skål og sæt den til side
  5. I en anden skål rører du æg, sukker, farin, olie og vaniljeekstrakt sammen indtil det har en cremet konsistens
  6. Hæld halvdelen af æg/sukker-blandingen ned i skålen med kakaopulveret, mel osv. Tilsæt halvdelen af kærnemælken og rør det forsigtigt sammen. Rør ca. 5 gange.
  7. Gentag med resten af ingredienserne og rør indtil de lige er blandet sammen, du skal endelig ikke røre ret meget. Dejen vil være tynd i konsistensen.
  8. Fordel dejen i muffinsformene, der er til ca. 14 cupcakes. Fyld formene halvt op.
  9. Bages i ca. 18-19 minutter. Pas på ikke at give dem for længe, de må ikke blive tørre. Tjek om der kommer dej med op hvis du stikker en kødnål eller tandstik ned i dem. Der må godt hænge et par krummer ved tandstikken.
  10. Lad dem køle helt af inden du pynter dem.
  11. Smørcreme:
  12. Pisk blødgjort smør i cirka 3-4 minutter, indtil det er cremet i konsistensen
  13. Tilsæt flormelis, fløde, vaniljeekstrakt, og salt mens din røremaskine /håndmikser kører
  14. Pisk ved høj hastighed i et minuts tid.
  15. Tilsæt hindbærmarmeladen og pisk til frostingen er tyk og cremet, (ca. 2 minutter).
  16. Tilsæt mere sukker, hvis smørcremen virker for tynd i konsistensen, skiller lidt eller indeholder for meget væde.
  17. Kom en lille bitte smule ekstra salt i, hvis du tilsætter ekstra sukker for at udligne smagen, så cremen ikke bliver for sød.

Tips:

  • Det er vigtigt, at æggene har stuetemperatur. Hvis det skal gå stærkt, kan du lægge dem i en skål med varmt vand i 5-10 minuter.
  • Brug en mild mørk chokolade af god kvalitet – f.eks. Callebaut eller Valrhona, hvis du vil være sikker på at få et godt resultat.
  • Hvis du vil bage mini cupcakes i stedet, rækker opskriften til  30 mini cupcakes. De skal have ca. 10 minutter ved 175 grader.
  • Du kan opbevare dine cupcakes i en lufttæt beholder ved stuetemperatur eller i køleskabet i op til 3 dage. De kan fryses ned. Holdbarhed i fryser: 2 måneder.