De vigtigste redskaber til at lave cupcakes og muffins

Elsker du at lave cupcakes og muffins ligesom mig? Her får du mine 10 forslag til det vigtigste udstyr du har brug for, hvis du skal i gang med at bage cupcakes eller muffins.

Se listen over de vigtigste redskaber for et perfekt resultat

1. TYLLER til cupcake dekoration

Jeg har et sæt med forskellige tyller fra firmaet Wilton. Tyllerne er helt uundværlige, når du skal dekorere dine cupcakes eller muffins med frosting. Min favorittyl i dette sæt er  helt klart Wilton nr. 1M. Denne tyl laver nemt en flot, tyk hvirvel, der ser meget ensartet (læs: fejlfri ud), uanset hvor hurtigt du dekorerer dine cupcakes. En anden tyl du får med er 2A. Det er en standardtyl – bare en stor, rund form – og den er fantastisk, hvis du vil have en top af frosting ovenpå dine cupcakes, men uden en hvirvel. Sættet med tyller fra Wilton indeholder også en kobler til at sætte tyllen fast på sprøjteposen med + sprøjteposer!

2. Cupcake / muffins bageplader eller forme

Du har selvfølgelig brug for kvalitets forme (bageplader) til bagning af dine cupcakes og muffins. Cupcake og muffins bageplader fås i forskellige størrelser og materialer. Jeg har 2 forme – 1 form til cupcakes i almindelig størrelse og 1 form til mini cupcakes. Du kan også få dem som silikoneforme. Generelt fås formene til 12 eller 24 cupcakes / muffins. En cupcake bageplade er super nem at rengøre. Du behøver ikke skrubbe en masse på den, tør den bare af med en våd svamp efter at dine cupcakes er kommet ud. Fjern aldrig kagerester med en kniv, du skal bare placere cupcake / muffinsformen i varmt vand lidt tid, så kommer kageresterne let af.

3. Flotte papir forme til cupcakes / papir muffinsforme

Når du skal bage cupcakes eller muffins så er papir cupcake forme et vigtigt element. Cupcake forme er lavet af  et særligt papir, som er coated med voks. Placer cupcake formene i cupcake bagepladen inden du hælder dejen i formene. Du skal fylde dejen op så 2/3 af formen er fyldt. Det giver din cupcake eller muffin plads til at hæve. Der er farverige cupcake forme til enhver lejlighed – til daglig brug, fødselsdage, påske, jul, babyshover, barnedåb, bryllup osv.

4. MIN KØKKENMASKINE FRA KITCHENAID

Jeg elsker min køkkenmaskine fra Kitchenaid, jeg ved godt det lyder langt ude at sige man elsker sin Kitchenaid Artisan, men den er bare helt uundværlig, hvad enten jeg skal lave en kage, som skal skæres i lagkagebunde, røre en kagemousse sammen eller lave dej til cupcakes, så er det bare rart og nødvendigt med en røremaskine. En fordel ved Kitchenaid køkkenmaskinen er at den er super nem at rengøre, der er ingen krinkelkroge man ikke kan komme ind i og den ser godt ud på køkkenbordet med sit flotte design. Ja den er da dyr, men den er et must-have du kan have glæde af i mange år.
SE OGSÅ: Anmeldelse og test af de 3 bedste køkkenmaskiner til kager og bagning

5. Håndmixer

Det er ikke altid nødvendigt at bruge min køkkenmaskine, hvis jeg f.eks. skal piske æggehvider til min cupcake eller muffins dej, så foretrækker jeg en håndmixer, igen må jeg indrømme, at jeg bruger Kitchenaid Artisan.

Jeg har en Kitchenaid håndmixer, ja der er mange håndmixere derude, som er billigere, men Kitchenaid er bare den bedste! Den er lynhurtig til at piske æggehvider og flødeskum stift, hvis du bruger det medfølgende ballonpiskeris og det er super, at man slipper for at bruge oceaner af tid på at piske æggehvider og flødeskum.

6. Margrethe røreskåle

Jeg bruger altid Margrethe røreskåle når jeg skal blande dejen til mine cupcakes og muffins. De holder i årevis, kan komme i opvaskemaskinen og de fås med låg, så du undgår at skulle vaske dej ned af væggen, når du er færdig med at piske. Disse skåle fungerer bare – år efter år.

7. Sprøjteposer

Sprøjteposer er vigtige, når du skal dekorere dine cupcakes med frosting. Jeg er virkelig glad for denne tyske kvalitets sprøjtepose fra Städter, som jeg bruger hver gang. Du kan både få genanvendelige sprøjteposer og engangssprøjteposer. Det er vigtigt, at sprøjteposen er stor, så den kan indeholde ret meget frosting, så du ikke hele tiden skal stoppe og fylde den op igen. Hvis du ikke gider opvasken, kan du bruge engangssprøjteposer. Husk også en kobler til at sætte tyllen fast på sprøjteposen med.

8. Dejskrabere

Jeg har en del dejskrabere i forskellige størrelser i mit køkken, men jeg bruger denne dejskraber hele tiden, den gør det super nemt at få al dejen ud af skålen og den tåler både høje temperaturer og opvaskemaskine.

 9. Køkkenvægt

Det er meget vigtigt, at du måler præcist af, når du laver dejen til dine cupcakes eller muffins, det sikrer det bedste resultat når du bager. Her bruger jeg altid en køkkenvægt for at sikre mig, at mel, sukker, kakao osv. bliver målt præcist af. Jeg bruger denne køkkenvægt, som er testvinder i TÆNK. Den er super god!

10. Målekander

Som supplement til køkkenvægten, bruger jeg  målekander, når jeg skal afveje væsker som mælk og vand. Igen er det vigtigt at veje præcist af, så du følger opskriften korrekt og får den perfekte cupcake eller muffin.