Anmeldelse og test af de 3 bedste køkkenmaskiner til kager og bagning

En køkkenmaskine er et helt uundværligt redskab i køkkenet hvad enten, du som mig, elsker at bage, eller du bare generelt er glad for madlavning. I dette blogindlæg fortæller jeg om mine erfaringer og testresultater af 3 køkkenmaskiner / røremaskiner, der er super, når du skal lave kager og til brøddej. 

Jeg kan slet ikke undvære min køkkenmaskine, når jeg bager kager, og i dagens blogindlæg anmelder jeg forskellige køkkenmaskiner, som er gode til at ælte brød dej til feks. franskbrød, lave kagedej og piske æggehvider og flødeskuleJeg forklarer i dette indlæg om, hvad de hver især er gode til, så du bedre kan danne dig et overblik, hvis du overvejer at købe en køkkenmaskine. Du kan også læse lidt om de forskellige test af køkkenmaskiner, som har været publiceret fx i Forbrugerrådets blad TÆNK.


I dette indlæg kan du læse om:

Kitchenaid Artisan 125EER
Kenwood KMM060 Køkkenmaskine
Bjørn Teddy Køkkenmaskine
Hvad kan man bruge en køkkenmaskine til?
Hvilke behov skal din køkkenmaskine opfylde?
Guide: Hvordan finder jeg min næste køkkenmaskine


Kitchenaid Artisan 125EER

Kitchenaid Artisan er en fantastisk maskine, jeg har selv en og bruger den hver eneste gang, jeg skal røre en kagedej sammen, den har en dejkrog, som fungerer rigtig godt – både til chokoladekage dej, til æltning af boller og til en brød dej. Kicthenaid har desuden et piskeris, som jeg ofte bruger til piskning af æggehvider og til flødeskum – her skal man dog holde godt øje, da det går stærkt og du skal passe på du ikke pludselig har smør i stedet for flødeskum 🙂

Kitchenaid har vundet flere designpriser med dens enkle og lækre design og fås i mange flotte farver, så du let kan finde en model som matcher dit køkken ;-). Kitchenaid Artisan 125EER er efterfølgeren til den utroligt populære 150EER model men med få ændringer – man har bl.a. fjernet ringen ved gevindet, hvilket gør det lettere at skifte mellem piskeris og dejkrog.

Motoren er på 300W og virker måske lille i forhold til Kenwoods motor på 1500W, men effekten er ikke direkte sammenlignelig, da maskinerne er opbygget på forskellige måder. Det gør, at Kenwoods motor kræver flere watt. Kitchenaids’ motor kan arbejde ved 10 forskellige hastigheder og arbejder altid ved fuld effekt, hvilket giver en rolig omrøring af dej med en konstant hastighed.

Du får følgende tilbehør med ved køb af en Kitchenaid: Fladt piskeris, piskeris, dejkrog og 4.8 Liter skål

Kitchenaid Artisan er en kvalitets køkkenmaskine med en virkelig god ydeevne og en gennemsnitlig levetid på ca. 30 år! Jeg har selv haft en Kitchenaid i en del år nu og er utrolig glad for denne køkkenmaskine, som jeg har brugt til omrøring af utallige kagedeje, mousser og cupcakes. 

Kitchenaid Artisan 125EER 

TIL BUTIK

 

Kenwood KMM060 Køkkenmaskine

Kenwood er et yderst populært mærke indenfor køkkenmaskiner og det er fuldt fortjent. Denne køkkenmaskine er i en super kvalitet, alsidig og med en høj ydeevne. Kenwood KMM060 Køkkenmaskine er blevet vurderet i en test af det svenske testfakta.se, hvor den var testvinder for nogle år siden.

Denne Kenwood køkkenmaskine kan bruges til det hele: med en motor på hele 1500W kan den klare selv de tungeste brøddeje. Køkkenmaskinen har desuden en stor skål på hele 6,7 liter, som gør det muligt at lave store mængder brøddej eller dobbelt portioner kagedej uden problemer.

Køkkenmaskinen har utrolig mange funktioner og 4 ekstra kraftudtag, hvilket betyder, at det er let at købe ekstra tilbehør til maskinen, som kan udbygges med saftpresser, blender, ismaskine, kødhakker og meget mere. Der følger også en blender med ved køb af denne køkkenmaskine og du kan sagtens bruge blenderen til din juice samtidigt med, at du ælter dej.

Du skal være opmærksom på, at Kenwood køkkenmaskinen kræver en del plads på køkkenbordet eller i køkkenskabet. En fordel er dog, at motoren er meget støjsvag, så du ikke er generet af støjen, når du opholder dig i køkkenet.

Alt i alt så får du her en køkkenmaskine, som du kan få glæde af i mange år, ja nogle brugere oplever at de har haft glæde af deres Kenwood i 30-40 år! Samtidig får du en køkkenmaskine af allerhøjeste kvalitet.

Kenwood KMM060

TIL BUTIK

Bjørn Teddy Køkkenmaskine

Jeg havde ikke hørt om Bjørn Teddy før jeg blev introduceret til den hos en af mine veninder, som siger at det er den bedste køkkenmaskine hun har haft, og jeg synes der er noget om snakken:  Sikken en fantastisk maskine, den var støjsvag og kunne ælte store mængder dej i timevis uden at overophede.

Bjørn Teddy kan man vist roligt kalde “Kongen af Køkkenmaskiner” Køkkenmaskinen blev testvinder i TÆNKs store test af køkkenmaskiner i 2013. Tænk.dk lagde særlig vægt på dens evner til at ælte dej og at den er utrolig støjsvag, den må siges at være en af de bedste røremaskiner til brød.

Bjørn Teddy anvendes både af private og profesionelle og er en dansk kvalitets køkkenmaskine, som er blevet produceret siden 1915. Til køkkenmaskinen følger der dejkrog, spartel og ballonpiskeris med i rustfrit stål og en 5 liter skål, som gør det muligt at ælte op til 2,5 kg dej ad gangen. Den fås i 4 forskellige farver og den er nem at rengøre.

Bjørn Teddy

TIL BUTIK

 

Hvad kan man bruge en køkkenmaskine til?

Jeg bruger min køkkenmaskine / røremaskine hele tiden – når jeg rører en dej sammen, når jeg laver en chokolademousse til mine lagkager og kager med fondant, til piskning af æggehvider og flødeskum eller til cupcakes og muffins. Hvis du elsker at bage rugbrød og franskbrød er den nærmest uundværlig til æltning. Køkkenmaskiner er super til alle typer af madlavning, som kræver en omrøring eller der er brug for at ælte. En køkkenmaskine vil også gøre det meget nemmere for dig at lave mad i det hele taget, f.eks. når du skal blande frikadellefars og du kan tilkøbe forskellige typer af tilbehør som udvider mulighederne endnu mere.

Hvilke behov skal din køkkenmaskine opfylde?

Det kan være svært at finde den rette køkkenmaskine til dit behov, da det er lidt af en jungle at finde rundt i med mange mærker fra forskellige producenter, nogle køkkenmaskiner er billige, andre køkkenmaskiner er dyre kvalitetskøkkenmaskiner, som kan noget mere.

Du bør overveje følgende:

  • Formål med maskinen
  • Pladsbehov i køkkenet
  • Budget
  • Udstyr og tilkøbsmuligheder

Først og fremmest skal du finde ud af hvilket behov du har i køkkenet? Hvad er formålet med maskinen? Skal din køkkenmaskine kun kunne røre en let kagedej og piske æggehvider eller har du behov for en maskine med en kraftigere motor, som også skal kunne ælte meget store mængder dej til brød?

Du skal desuden overveje hvor meget plads du har i dit køkken? Hvor stor en køkkenmaskine har du plads til? Kan den være i et køkkenskab? Eller skal den stå frit fremme på dit køkkenbord – i så fald bør du overveje en køkkenmaskine i et flot design, som pynter og som du ikke bliver træt af at kikke på.

Du skal også overveje dit budget. Hvor meget har du råd til at ofre på en køkkenmaskine? Men lige som så meget andet hænger pris og kvalitet også her sammen og de billigste køkkenmaskiner er sjældent de bedste. Måske virker de fint i et par år, men hvis køkkenmaskinen hurtigt går i stykker så har du ikke sparet noget i forhold til en lidt dyrere maskine, som tilgengæld holder i måske 30-40 år.

Endelig bør du undersøge udstyret, som følger med maskinen – hvor stor er røreskålen? En køkkenmaskine med en stor skål på 5 liter er god til æltning af brød, men ulempen ved en stor skål kan være at smør og sukker kan sætte sig fast i bunden, hvis der er et for stort mellemrum imellem skål og dejkrog. Du kan også kikke på hvilke former for tilbehør, som følger med og hvad kan du købe senere, hvis du har behov for f.eks. en juicepresser eller en leverpostejhakker til din køkkenmaskine

Alle disse råd bør du være opmærksom på, når du køber en køkkenmaskine. Jeg er kommet ind på det i anmeldelsen af de enkelte køkkenmaskiner, hvor du også kan læse om testresultater af køkkenmaskinerne

Guide: Hvordan finder jeg min næste køkkenmaskine

Det er vigtigt, at du finder en køkkenmaskine, som passer til dit behov og dit budget men det kan nemt blive uoverskuelig at finde den rigtige maskine.  Jeg håber dog, at du har kunne bruge disse informationer så det er blevet lettere for dig at overskue de forskellige former for køkkenmaskiner, der findes og vælge den rigtige køkkenmaskine.

Nogle gange kan man også være heldig at finde en lidt dyr køkkenmaskine som er på tilbud, men man er måske nødt til at kikke mange steder på nettet.

Jeg kan godt anbefale, at du kikker efter en af de dyrere mærker og det er da heller ikke de billigste køkkenmaskiner jeg anmelder på denne side, men derimod de bedste køkkenmaskiner. Det ville være forkert af mig, at anbefale billige køkkenmaskiner, da du så risikerer at købe en køkkenmaskine, som du ikke måske ikke bliver glad for og som ikke holder særlig længe.

Din nye køkkenmaskine skal jo helst kunne holde i mange år og være i en kvalitet, som lever op til dine behov og ønsker. Det er jo ikke sjovt, hvis du har købt en køkkenmaskine som går i stykker efter få år, da du jo så ikke sparer noget. Det er også vigtigt at kikke på de forskellige tests og bedømmelser af køkkenmaskiner, da de kan give en indikation af kvalitet og funktioner.

Hvis du elsker at bage brød og rugbrød, dvs. tunge deje, skal du satse på en køkkenmaskine med en stor motor, mens du kan klare dig med en mindre maskine, hvis du mest laver kagedej og pisker æggehvider. En køkkenmaskine kan i hvert fald gøre din madlavning lettere hvis du ikke har en køkkenmaskine i dag.