Opskrift på chokolade ganache

Chokolade ganache smager rigtig godt i kager! Læs med her og lær hvordan du får succes med chokolade ganache.

chok1

Chokolade ganache er en form for chokoladecreme, som smager helt vidunderligt som fyld i kager. Dertil er den super nem at lave – så hvad venter du på? 😆

(Se opskriften nederst i indlægget)

chok2

Det er altid spændende at beslutte, hvilken type fyld du vil have i din lagkage eller festkage. For mig er valget dog ikke særlig svært: Jeg elsker at kombinere en frugt eller bær mousse på den ene bund med en chokolade ganache på den anden bund. Dermed får man en skøn blanding af den lidt syrlig-søde smag fra bærmoussen kombineret med den mere tunge chokoladesmag. Hvad siger du til en kage med mørk chokolade ganache og skovbærmousse? Jeg bliver helt sulten bare af at skrive om det  🙂

chok5

De to ingredienser, der udgør en ganache er: chokolade og piskefløde. Forholdet mellem chokoladen og piskefløden afgør, hvad du kan bruge din ganache til. Hvis du blander chokolade og piskefløde i forholdet 1:1 (f.eks. 250 gram chokolade og 250 ml fløde), kan du bruge ganachen til opsmøring af kagen, da ganachen bliver ret tyk. Hvis du kommer mere piskefløde i, bliver den tyndere og kan anvendes som fyld inde i kagen. Denne opskrift er til fyld i kagen, hvis du leder efter en opskrift, du kan bruge til opsmøring  af kagen – se her.

chok4

SE OGSÅ: Kageudstyr: Hvad har du brug for?

Lige lidt bonusinfo: Du kan også bruge ganache som chokoladesovs på is 🙂 så skal du lave en tynd ganache og ikke piske den til sidst.

Og det allervigtigste inden du får opskriften – nøglen til succes når vi snakker ganache, handler om 3 ting:

 1. husholdningsfilm – se billedet nedenfor.
 2. Lad din ganache stå i køleskabet i mindst 8 timer eller til næste dag inden du anvender den på en kage.
 3. Brug en mild chokolade – 55 % eller deromkring, ikke 70 eller 85 % kakaoindhold. Vigtigt: Brug en mørk chokolade af god kvalitet – f.eks. Callebaut eller Valrhona, hvis du vil være sikker på at få et godt resultat.

chok3

 

Opskrift på chokolade ganache
Author: Himmelske Kager
Prep time:
Total time:
Lækker chokolade ganache til fyld i kager. Opskriften passer til en kagebund på ca. ø24
Ingredients
 • ½ liter piskefløde
 • 200 gram mørk chokolade. Gerne chokolade af en god kvalitet, men brug en mild mørk chokolade, f.eks. 55%, du skal ikke bruge chokolade med et kakaoindhold på f.eks. 70 eller 86%.
Instructions
 1. Hak chokoladen i mindre stykker og put det i en skål
 2. Varm fløden op, rør lidt i det undervejs, så det ikke brænder på, fløden skal ikke koge.
 3. Når fløden er varm, hælder du den udover den hakkede chokolade, så fløden dækker chokoladen helt.
 4. Lad blandingen stå i 5 minutter.
 5. Rør stille og roligt blandingen sammen indtil den ligner en tynd chokoladesovs
 6. Tag noget husholdningsfilm og dæk overfladen, så filmen rører den. Fold filmen op ad siderne på skålen.
 7. Lad ganachen stå i køleskabet i mindst 8 timer eller til næste dag.
 8. Når du skal bruge ganachen, skal du piske den indtil den bliver tyk og lækker og får en konsistens så den kan smøres ud på en kagebund uden at løbe. Pas dog på, at du ikke pisker for længe, så den begynder at bliver grynet.
 9. Jeg fryser nogle gange ganache, hvis jeg har en rest kage, men det er på eget ansvar, hvis du fryser den, da fløden godt kan blive grynet.