Blomsterkage til Sankt Hans Aften

Det er snart Sankt Hans Aften og her er en kage, som kan nydes på en dejlig midsommeraften

skt1

Jeg kalder kagen for en “Blomsterkage” for selvom det er ved at være Skt. Hans aften vil jeg ikke kalde den for en Skt. Hans kage, for så fik du måske en forventning om, at den ville være dekorereret med en heks på vej til Bloksbjerg eller noget i den stil. Men da jeg mest er til blomster, har jeg i stedet pyntet den med forskellige blomster i fondant

Kagebundene er af chokoladekage. Jeg har fundet en ret god opskrift, som jeg altid bruger til chokoladekage. Kagen bliver svampet og lækker og samtidigt er den ret nem at skære i bunde.

Fyldet består af jordbærmousse med et lille strejf af lime og så er kagen overtrukket med chokolade ganache og herefter fondant, som er blandet op med ca. 20 % marcipan. Jeg har efterfølgende præget fondanten med en kagerulle med et blomstermønster inden jeg overtrak kagen.

skt2

Jeg har lavet et par gerbera i fondant, som jeg har limet på kagen med spiselig lim:

skt3

Derudover har jeg lavet små buketter af hortensia og andre småblomster, som er sat sammen i buketterne med blomstertråd. Efterfølgende har jeg dustet blomsterne med lidt spiselig  pulverfarve i lyserød, lilla og lysegrøn.

Når du skal sætte sådanne blomster fast på en kage, skal du endelig ikke stikke blomstertråden direkte ned i kagen, da dette er ret uhygiejnisk, i stedet kan du klippe et stykke sugerør over og stikke blomstertråden ned i sugerøret, herefter kan du stikke sugerøret ned i kagen.

skt4

skt5

Her er blomsterne sat fast i kagen med sugerør:

skt6

Kanten af kagen er pyntet med et silkebånd, som er limet fast med spiselig lim. Det er en hurtig og nem måde at lave en dekorativ kant på.

skt7

Og her er den færdige kage, klar til en dejlig Sankt Hans aften:

skt8