Kage til fotoskolen med roser og margueritter

Lille kage til fotokurset. Den havde 2 formål: Først blev den fotograferet og så blev den spist!  😉

Test_fotokage

Jeg deltager på et fotokursus hveranden tirsdag i øjeblikket, så jeg kan blive lidt bedre til at tage billeder. Sidste gang var temaet makrobilleder, dvs. vi lærer at tage billeder helt tæt på. Det er godt at kunne, når man tager billeder af kager.

Fotoholdet fik taget en masse billeder af kagen og bagefter blev den spist. Så havde vi fået lidt at styrke os på inden vi fortsatte med at tage billeder af andre makro-motiver så som legetøjsbiler, vinflasker og fluer!

Om kagen

Kagen er lavet med chokoladebunde, kombineret med en enkelt drømmekagebund. Fyldet er skovbærmousse og chokolade ganache, som smager rigtig godt sammen. Kagen er smurt op med smørcreme (se opskrift nedenunder) og overtrukket med hvid fondant.

Jeg har dækket kanten med et pink silkebånd, som er fastgjort med edible glue (det er en nem og hurtig måde at lave en kant, hvis man har lidt travlt). Kagen er pyntet med roser, små hvide margueritter med sukkerperler og en enkelt stor pink marguerit. Alt sammen lavet i fondant.

 

Opskrift på smørcreme
Author: Set hos Annettes kager
Opskrift på smørcreme. Jeg har halveret opskriften i forhold til den oprindelige hos Annettes Kager.
Ingredients
  • 250 gram flormelis
  • 125 gram smør (rigtig smør, ikke blandingsprodukt som Kærgaarden!)
  • En sjat mælk
  • Vaniljeessens
Instructions
  1. Pisk flormelis og blødt smør sammen (jeg bruger en røremaskine, men du kan også bruge en håndpisker)
  2. Tilføj 2-3 dråber vaniljeessens, mens du rører
  3. Smørcremen må ikke være for hård for så bliver det svært at smøre kagen op, så du skal nu tilsætte lidt mælk og røre videre. Pas på ikke at tilsætte for meget mælk for smørcremen må hellere ikke blive flydende, den skal være blød som Nutella eller smør, der er lige til at smøre på brødet. Det er en balancegang og du må tilsætte mælk meget forsigtigt lidt ad gangen indtil du synes den har den rette konsistens. (Det er lidt ligesom når man laver glasur og tilsætter vandet til flormelis lidt ad gangen).
  4. Fortsæt med at piske smørcremen til mælken er fordelt og cremen har en blød og luftig konsistens. Nu er den klar til opsmøring af kagen.