Opskrift på hindbærroulade

Opskrift på en lækker hjemmelavet hindbærroulade

Jeg elsker denne hindbærroulade, det er en af mine yndlingsopskrifter, den smager super godt og er et hit hver gang, jeg serverer den.

Hindbærbund3

Hindbærrouladen er ret simpel at lave. Du kan også sagtens lave den i forvejen, f.eks. aftenen før, hvis den skal serveres for gæster (skal på køl). Det er egentlig en ”Fragilité”, da det er ”fragilite” bunde, men det betyder bare at bundene er lavet af en form for marengs.

Sådan gør du:

Kog de 200 g hindbær i 5 min. (kun hvis du anvender frosne bær). Lad bærrene køle af og læg dem i en si / dørslag i et stykke tid, så al overskydende væde kan få lov til at dryppe af.

Mousse1

Pisk 3 dl fløde til piskefløde

Mousse2

Vend bærrene i piskefløden. Sæt cremen på køl.

Mousse8

Rouladebund

Forvarm ovnen til 180 gr. Husk at alle ingredienserne til rouladebunden skal have stuetemperatur inden du starter.

Hak marcipanen ud i mindre stykker og kom den op i en skål sammen med 50 gram af æggehviden. Rør det sammen, så det bliver en dej-lignende masse. Jeg bruger en røremaskine da det er det nemmeste. Tag resten af æggehviden (150 gram) og rør den sammen med sukkeret i en anden skål. Her bruger jeg også røremaskinen.

Vend derefter de 2 masser sammen. Kom et stykke bagepapir på en bageplade og fordel massen jævnt ud over bagepladen.

Bag bunden i ca. 15 min. ved 180 grader. Når bunden er gyldenbrun og færdig, tager du den ud af ovnen og lader den køle af.

Hindbærbund1

Bagefter vender du bunden over på en anden bageplade (med bagepapir i bunden)

Fordel hindbærcremen jævnt ud over bunden. Du skal ikke komme creme helt ud til kanterne, men lad et par cm være bart hele vejen rundt.

Hindbærbund2

Du skal nu rulle rouladebunden forsigtigt sammen. Gør det stille og roligt og brug bagepapiret neden under til at støtte bunden mens du ruller. Når bunden er rullet sammen, kan du evt. komme stanniol hen over og lade den stå og trække i køleskabet et par timer inden servering.

Opskrift på hindbærroulade
Author: Karen
Ingredients
  • 200 g marcipan
  • 200 g æggehvider (pasteuriseret)
  • 300 g sukker
  • 3 dl fløde
  • 200 g hindbær
  • Du kan også bruge brombær, skovbær eller lign. – jeg ville nok ikke forsøge mig med jordbær, da jeg tror de bliver for vandet. Du kan bruge friske eller frosne bær. Hvis du bruger frosne bær, skal du huske at koge dem inden brug.
Instructions
  1. Hindbærcreme:
  2. Kog de 200 g hindbær i 5 min. (kun hvis du anvender frosne bær).
  3. Lad bærrene køle af og læg dem i en si / dørslag, så al overskydende væde kan få lov til at dryppe af.
  4. Pisk 3 dl fløde til piskefløde
  5. Vend bærrene i piskefløden.
  6. Sæt cremen på køl.
  7. Rouladebund
  8. Forvarm ovnen til 180 gr.
  9. Husk at alle ingredienserne til rouladebunden skal have stuetemperatur inden du starter.
  10. Hak marcipanen ud i mindre stykker
  11. Kom marcipanen op i en skål sammen med 50 gram af æggehviden,
  12. Rør det sammen, så det bliver en dej-lignende masse.
  13. Tag resten af æggehviden (150 gram) og rør den sammen med sukker (anden skål)
  14. Vend de 2 masser sammen.
  15. Kom et stykke bagepapir på en bageplade og fordel massen jævnt ud over bagepladen.
  16. Bag bunden i ca. 15 min. ved 180 grader.
  17. Når bunden er gyldenbrun, tager du den ud ad ovnen og lader den køle af (hindbærcremen løber ud hvis bunden er for varm)
  18. Når bunden er afkølet vender du den overpå en anden bageplade (med bagepapir i bunden)
  19. Fordel hindbærcremen jævnt ud over bunden. Lad et par cm være bart hele vejen rundt.
  20. Rul rouladebunden forsigtigt sammen. Brug bagepapiret neden under til at støtte bunden mens du ruller.
  21. Når bunden er rullet sammen, kan du lade den sætte sig i køleskabet et par timer inder servering