Opskrift på amerikanske scones med chokoladestykker

Disse scones med chokoladestykker smelter på tungen! De er bløde og svampede og smager dejligt.

1-Choc sco.png

 

Jeg elsker scones, men jeg bliver ofte små-skuffet når jeg køber dem i supermarkedernes bagerafdeling. Hvor er de bare tørre og kedelige! øv..

Men scones kan smage fantastisk, hvis du laver dem selv og denne opskrift på amerikanske scones, synes jeg er rigtig lækker og kageagtig. Disse scones er overhovedet ikke tørre eller kedelige. De er bløde og svampede og smelter bare på tungen – mums!

Hemmeligheden bag de perfekte scones, er at bruge frossen smør, som du river ned i dejen (8 skefulde). Når smørret smelter frigives damp og det skaber små luftlommer, som gør dine scones luftige indvendigt og sprøde på ydersiden – mums!

En anden vigtig ting, er at undgå at røre alt for meget i dejen. Du starter med at blande mel med det frosne smør. Herefter vendes resten af ingredienser – æg, piskefløde og vaniljeekstrakt ned i dejen, men du skal være meget forsigtig og ikke røre ret længe i den.

I opskriften bruges farin i stedet for almindeligt sukker, da det er et godt match til chokoladestykkerne

God fornøjelse 🙂

Opskrift på amerikanske scones med chokoladestykker
 
Lækre scones med chokoladestykker. Opskriften giver 8 scones. Tilberedningstid: 45 minutter.
Forfatter:
Ingredienser
  • 250 g mel (husk at veje præcist af)
  • 100 g farin
  • 2½ tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt kanel
  • ½ tsk salt
  • 115 g usaltet smør, frosset
  • 120 ml piskefløde
  • 1 stort æg
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • 180 g små chokoladeknapper eller finthakket chokolade
  • Evt. perlesukker
Beskrivelse
  1. Forvarm ovnen til 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.
  2. I en stor skål pisker du mel, farin, bagepulver, kanel og salt sammen.
  3. Riv det frosne smør (jeg brugte et rivejern, men du kan også anvende en foodprocessor)
  4. Kom smørret i mel-blandingen og bland det forsigtigt sammen med dine fingre eller en ske indtil det ligner groft mel.
  5. I en anden skål, piskes fløde, æg og vaniljeekstrakt sammen.
  6. Hæld det over mel-blandingen og vend det forsigtigt sammen med mel-blandingen med en dejskraber.
  7. Vend langsomt og forsigtigt chokoladestykkerne i dejen.
  8. Form forsigtigt dejen til en kugle (kom lidt mel på hænderne).
  9. Læg kuglen på bagepladen og jævn den ud med fingrene, så den bliver mere flad og ca. 20 cm i diameter
  10. Skær den i 8 lige store stykker (ligesom hvis du skærer en lagkage ud). Sørg for at der er et lille mellemrum mellem stykkerne.
  11. Drys lidt chokoladestykker hen over dejen, kom evt. lidt perlesukker på også.
  12. Bag dine scones i 20-25 minutter eller indtil de er let gyldne. Bages på den midterste bageplade.
  13. Lad dem køle af et par minutter.
  14. Scones bør spises med det samme, da de hurtigt kan blive lidt tørre.
  15. De kan fryses i op til 3 måneder. Optøes natten over i køleskabet og lunes før de spises.