I dag får du en let og hurtig opskrift på vanilje cupcakes, som du kan kombinere med mange forskellige typer af frosting.
Jeg synes disse vanilje cupcakes er virkelig lækre og samtidig er opskriften simpel at gå til. Du kan bruge din yndlings smørcreme eller frosting (Se opskrift på frosting her) og du kan gøre dem ekstra festlige ved at farve din frosting med Wiltons pastafarver.
Sådan gør du:
(Se også opskrift nederst i indlæg)
Forvarm ovnen til 175 grader (almindelig over / undervarme)
Kom muffins papirforme i en muffinsform.
Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en stor skål.
Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt sukker, pisk det sammen.
Flæk derefter vaniljestangen og skrab kornene ud
Tilsæt æggehvider, creme fraiche, mælk, vaniljekorn og vanilje essens til smør/sukkerblandingen og pisk det grundigt sammen.
Rør stille og roligt alle de våde ingredienser sammen med de tørre ingredienser indtil dejen er jævn.
Fordel dejen i 12 muffinsforme.
Bag dine cupcakes i ca. 20 minutter eller indtil der ikke kommer dej med op, hvis du stikker en kødnål eller tandstik ned i dem.
Lad dem køle af inden du pynter dem.
Sådan pynter du dine cupcakes med frosting
Når du vil pynte dine cupcakes med den perfekte frosting eller topping, er det vigtigt, at du anvender den korrekte tyl og min favorittyl er helt klart Wilton nr. 1M, som jeg anvender mest til cupcake frosting. Den laver nemt en flot, tyk hvirvel, der ser meget ensartet ud. Jeg har et sæt med forskellige tyller fra firmaet Wilton, hvor 1M og en hel masse andre fantastiske tyller er inkluderet. En anden mulighed for at udsmykke dine cupcakes er at bruge Wilton nr. 2A, (som også er med i min samling af tyller), den er perfekt, hvis du vil have en top af frosting ovenpå dine cupcakes, men uden en hvirvel. Der findes også mange søde muffins papirforme, der kan give dine cupcakes et ekstra pift, når du serverer dem. Du kan evt. have glæde af at kikke på denne youtube video hvis du vil lære mere om cupcake frosting.
SE OGSÅ: De vigtigste redskaber til at lave cupcakes og muffins
Opskrift på vanilje cupcakes
- 200g mel
- 1/2 tsk. bagepulver
- 1/4 tsk natron
- 1/2 tsk salt
- 200 gram sukker
- 115 gram smeltet smør
- 3 æggehvider
- 75 gram creme fraiche
- 180 ml mælk
- 1 vaniljestang
- 1 tsk vaniljeekstrakt
- Forvarm ovnen til 175 grader (almindelig over / undervarme)
- Kom muffins papirforme i en muffinsform.
- Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en stor skål.
- Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt sukker, pisk det sammen.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud
- Tilsæt æggehvider, creme fraiche, mælk, vaniljekorn og vanilje essens til smør/sukkerblandingen og pisk det grundigt sammen.
- Rør stille og roligt alle de våde ingredienser sammen med de tørre ingredienser indtil dejen er jævn.
- Fordel dejen i 12 muffinsforme.
- Bages i ca. 20 minutter eller indtil der ikke kommer dej med op, hvis du stikker en kødnål eller tandstik ned i dem.
- Lad dem køle af inden du pynter dem.
- Du kan opbevare cupcakes i en lufttæt beholder ved stuetemperatur i op til 3 dage og i køleskabet i op til en uge. (De skal i køleskab, hvis du har kommet frosting på)
Forskel på cupcakes og muffins?
Nu taler jeg om cupcakes her, mens mange bruger ordet “muffins”. Ofte vil en cupcake være mere “kageagtig” og pyntet med smørcreme, hakket chokolade eller andet, mens en muffin regnes for mere “sund” og “brødagtigt”. Forskellen kan dog være svær at få øje på, hvis man læsser sin muffin med chokolade, glasur eller lign. 😉