Denne hindbær frosting (smørcreme) smager skønt ovenpå chokolade cupcakes.
Du kan bruge denne smørcreme til flere forskellige typer cupcakes, f.eks. vanilje cupcakes,
chokolade cupcakes, cupcakes med citron eller limesmag – mulighederne er mange!
Sådan pynter du dine cupcakes med frosting
Til hindbær frostingen, skal du bruge en 1M tyl fra Wilton og det er helt klart den tyl, som jeg anvender mest til cupcake frosting. Den laver nemt en flot, tyk hvirvel, der ser meget ensartet ud. Jeg har et sæt med forskellige tyller fra firmaet Wilton, hvor 1M og en hel masse andre fantastiske tyller er inkluderet. En anden mulighed for at udsmykke dine cupcakes er at bruge Wilton nr. 2A, (som også er med i min samling af tyller), den er perfekt, hvis du vil have en top af frosting ovenpå dine cupcakes, men uden en hvirvel. Der findes også mange søde muffins papirforme, der kan give dine cupcakes et ekstra pift, når du serverer dem. Du kan evt. have glæde af at kikke på denne youtube video hvis du vil lære mere om cupcake frosting.
SE OGSÅ: De vigtigste redskaber til at lave cupcakes og muffins
- 170g usaltet smør, blødgjort til stuetemperatur
- 420g flormelis
- 3 spsk piskefløde
- 2 tsk vaniljeekstrakt
- 1/4 tsk salt
- 165 g hindbærmarmelade
- Friske hindbær til at pynte dine cupcakes med (hvis du ønsker det)
- Pisk blødgjort smør i cirka 3-4 minutter, indtil det er cremet i konsistensen
- Tilsæt flormelis, fløde, vaniljeekstrakt, og salt mens din røremaskine /håndmikser kører
- Pisk ved høj hastighed i et minuts tid.
- Tilsæt hindbærmarmeladen og pisk til frostingen er tyk og cremet, (ca. 2 minutter).
- Tilsæt mere sukker, hvis smørcremen virker for tynd i konsistensen, skiller lidt eller indeholder for meget væde.
- Kom en lille bitte smule ekstra salt i, hvis du tilsætter ekstra sukker for at udligne smagen, så cremen ikke bliver for sød.
Her er frostingen anvendt på chokolade cupcakes:
Forskel på cupcakes og muffins?
Nu taler jeg om cupcakes her, mens mange bruger ordet “muffins”. Ofte vil en cupcake være mere “kageagtig” og pyntet med smørcreme, hakket chokolade eller andet, mens en muffin regnes for mere “sund” og “brødagtigt”. Forskellen kan dog være svær at få øje på, hvis man læsser sin muffin med chokolade, glasur eller lign. 😉