Chokolade cupcakes med lækker hindbær frosting

Disse hjemmelavede cupcakes med lækker hindbær frosting smager fantastiske.

choko hindbær cc

Dette må være en af mine yndlings chokolade cupcakes – de er bløde og svampede og lette på en gang. Jeg laver dem tit med en nem vanilje frosting, men i dag synes jeg, det skulle være med en lyserød hindbær frosting, når nu Valentines dag er lige om hjørnet, så kan I nyde dem med et glas champagne – eller 2 😉

Jeg har også haft disse cupcakes med flere gange til hyggeaftener med vores venner og der er sjovt nok aldrig en krumme tilbage! Så ved man, at en opskrift er en succes. Se opskriften nedenfor og opskriften på hindbærfrosting, får du her.

Tips:

 • Det er vigtigt, at æggene har stuetemperatur. Hvis det skal gå stærkt, kan du lægge dem i en skål med varmt vand i 5-10 minutter.
 • Hvis du vil bage mini cupcakes i stedet, rækker opskriften til  30 mini cupcakes. De skal have ca. 10 minutter ved 175 grader.
 • Du kan opbevare dine cupcakes i en lufttæt beholder ved stuetemperatur eller i køleskabet i op til 3 dage. De kan fryses ned. Holdbarhed i fryser: 2 måneder.

Sådan pynter du dine cupcakes med frosting

Når du vil pynte dine cupcakes med den perfekte frosting eller topping, er det vigtigt, at du anvender den korrekte tyl og min favorittyl er  helt klart Wilton nr. 1M, som jeg anvender mest til cupcake frosting. Den laver nemt en flot, tyk hvirvel, der ser meget ensartet ud. Jeg har et sæt med forskellige tyller fra firmaet Wilton, hvor 1M og en hel masse andre fantastiske tyller er inkluderet. En anden mulighed for at udsmykke dine cupcakes er at bruge Wilton nr. 2A, (som også er med i min samling af tyller), den er perfekt, hvis du vil have en top af frosting ovenpå dine cupcakes, men uden en hvirvel. Der findes også mange søde muffins papirforme, der kan give dine cupcakes et ekstra pift, når du serverer dem. Du kan evt. have glæde af at kikke på denne youtube video hvis du vil lære mere om cupcake frosting.

SE OGSÅ: De vigtigste redskaber til at lave cupcakes og muffins

 Opskrift på chokolade cupcakes

Chokolade cupcakes med lækker hindbær frosting
Author:
Lækre chokolade cupcakes med hindbær smørcreme / frosting. Opskriften rækker til 14 cupcakes.
Ingredients
 • 45 gram kakaopulver
 • 95 gram mel
 • 1/2 tsk natron
 • 3/4 tsk bagepulver
 • 1/4 tsk salt
 • 2 store æg (stuetemperatur)
 • 100 gram sukker
 • 100 gram farin
 • 80 ml vegetabilsk olie (f.eks. solsikkeolie)
 • 2 tsk vaniljeekstrakt
 • 120 ml kærnemælk
Instructions
 1. Forvarm ovnen til 175 grader.
 2. Kom muffins papirforme i en muffinsform.
 3. Rør kakaopulver, mel, natron, bagepulver og salt sammen i en skål og sæt den til side
 4. I en anden skål rører du æg, sukker, farin, olie og vaniljeekstrakt sammen indtil det har en cremet konsistens
 5. Hæld halvdelen af æg/sukker-blandingen ned i skålen med kakaopulveret, mel osv. Tilsæt halvdelen af kærnemælken og rør det forsigtigt sammen. Rør ca. 5 gange.
 6. Gentag med resten af ingredienserne og rør indtil de lige er blandet sammen, du skal endelig ikke røre ret meget. Dejen vil være tynd i konsistensen.
 7. Fordel dejen i muffinsformene, der er til ca. 14 cupcakes. Fyld formene halvt op.
 8. Bages i ca. 18-19 minutter. Pas på ikke at give dem for længe, de må ikke blive tørre. Tjek om der kommer dej med op hvis du stikker en kødnål eller tandstik ned i dem. Der må godt hænge et par krummer ved tandstikken.
 9. Lad dem køle helt af inden du pynter dem.

Forskel på cupcakes og muffins?

Nu taler jeg om cupcakes her, mens mange bruger ordet “muffins”. Ofte vil en cupcake være mere “kageagtig” og pyntet med smørcreme, hakket chokolade eller andet, mens en muffin regnes for mere “sund” og “brødagtigt”. Forskellen kan dog være svær at få øje på, hvis man læsser sin muffin med chokolade, glasur eller lign. 😉