Disse cupcakes smager super godt, de er luftige og søde med smag af vanilje, et strejf af citron og fyld af hindbær. På toppen er der pyntet med sukkerblonder, perler og fondantblomster.
I weekenden var vi på skovtur med familie og venner. Udover den obligatoriske grillmad, synes jeg der skulle være lidt sødt til bagefter, men også noget, som var rimelig simpelt at tage med og disse cup cakes var virkelig nemme både at lave og transportere.
Dejen til cupcakes’ne er en helt grundlæggende vanilje cupcake opskrift, som man kan bruge til alt muligt forskelligt – du kan bruge den helt ’clean’ med vanilje, eller med fyld af jordbær, chokoladestykker, daim eller ananas – kun fantasien sætter grænser!
Denne opskrift giver lette og luftige cupcakes, og med den tilsatte citronskal, bliver det en rigtig lækker kombination af hindbær, vanilje og et strejf af citron. Hindbær er et perfekt fyld, da hindbærrene gør cupcakes’ne ekstra saftige. Se opskriften i bunden af indlægget.
Pynt
Du kan dekorere dine cupcakes med frosting , men jeg valgte at smøre dem med chokolade ganache og putte et låg ovenpå af tyndt udrullet fondant.
Nu er de smurt med chokolade ganache og her lægger jeg et fondant låg på:
Her er det færdige resultat:
Sukkerblonder
Du laver sukkerblonderne af et færdigt miks, som man køber og pisker sammen – super simpelt! og så fordeler du det ud over en silikonemåtte med en kageskraber. Bagefter skal det enten stå og tørre i 6-8 timer eller du kan smide det i ovnen på 70 grader i ca. 12 minutter. Jeg tænkte, at det så indviklet ud inden jeg gik i gang, men det var faktisk forbløffende let at lave. Du kan se forskellige silikonemåtter til dekoration her)
Når blonderne er helt tørre, trækker du dem forsigtigt af silikonemåtten. Bagefter klipper du dem til i cup cake-facon og klister dem på med lidt vand. Smagen er lidt sød, men rimelig neutral, det er lidt som at spise candyfloss, det går lynhurtigt i opløsning når det kommer ind i munden.
Fondantblomsterne er lavet med en hortensia udstikker, samt forskellige andre udstikkere til småblomster. Efterfølgende har jeg dustet blomsterne med lidt spiselig pulverfarve og limet sukkerperler på med spiselig lim.
Og så var jeg ellers klar til skovtur. Cup Cakes’ne blev spist, mens vi nød denne dejlige udsigt
- 210g mel (husk at måle præcist af)
- 1/2 tsk bagepulver
- 1/4 tsk natron
- 1/2 tsk salt
- 115g usaltet smør, smeltet
- 100g flormelis
- 100g farin
- 1 stort æg
- 62g yoghurt eller creme fraiche (græsk eller almindelig yoghurt er fint)
- 180 ml mælk
- 2 tsk vaniljesukker eller ægte vanilje
- 2 tsk citronskal (usprøjtet eller økologisk)
- 150g friske eller frosne hindbær (de skal ikke tø op)
- Forvarm ovnen til 175 grader. Kom muffins papirforme i en muffinsform. Der er til 14 cup cakes.
- Bland mel, bagepulver, natron og salt sammen i en stor skål.
- Smelt smørret i en kasserolle og tilsæt farin, pisk det sammen. Blandingen bliver tyk.
- Pisk æg, yoghurt, mælk, vanilje, flormelis og citronskal grundigt sammen, evt. ved hjælp af en røremaskine.
- Rør de våde ingredienser grundigt sammen med de tørre ingredienser.
- Tilsæt hindbær til sidst, rør dem meget forsigtigt ind i dejen.
- Fordel dejen i de 14 muffinsforme. Du er nødt til at bage dem ad to omgange.
- Bages i ca. 20-22 minutter eller indtil der ikke kommer dej med op, hvis du stikker en kødnål eller strikkepind ind i dem.
- Lad dem køle af inden du pynter dem.
- (Det tager 45 min. at tilberede selve cup cakes’ne, mens forberedelse af pynt tager et par timer og selve pyntningen ca. 1 time)