Opskrift på skovbærmousse

Opskrift på lækker skovbærmousse, som du kan bruge som fyld i en lagkage eller festkage med fondant.

skov4

Du kan mikse skovbærmoussen med chokolademousse eller tobleronemousse, sådan at du har skovbærmousse i det ene lag i en lagkage og f.eks. chokolademousse i det andet lag. Jeg bruger frosne skovbær til moussen.

Se opskriften nederst i indlægget.

STIV MOUSSE = SUCCES

Det er meget vigtigt at moussen bliver stiv nok! Det kan nemlig udvikle sig til en ren kage-katastrofe , hvis moussen ikke er stiv og begynder at skvatte sammen fordi det betyder, at den langsomt siver ud mellem bundene og får overtrækket til at bule ligesom en delle på midten af kagen – super skidt lige midt i festen..

Det er derfor vigtigt, at du kommer den rette mængde husblas i din skovbærmousse og lader den hærde op inden du serverer kagen. Alternativt kan man købe professionelle fromagepulvere, de er meget simple at anvende, de skal bare blandes med de øvrige ingredienser og så sikrer fromagepulveret, at moussen bliver tilstrækkelig stiv. Jeg bruger af og til neutral fromage i min mousse til fondantkager og jeg tilsætter så selv smag i form af skovbær, appelsinsaft, chokolade osv.

Skovbærmousse – sådan gør du:

Pisk fløden til flødeskum (piske let, den må ikke være på grænsen til smør!). Stil den i køleskabet, mens du fortsætter.

Mousse2

Bærrene koges i 5 minutter (du må ikke bruge bærene i kagen uden at de har været kogt først)

skov1

De kogte bær blandes med sukker og vaniljesukker. Lad blandingen køle af så den er lun/halv-kold. Husblassen sættes i et glas eller en kande med koldt vand i ca. 10 minutter. Kram den fri for vand bagefter.

Smelt husblassen i en kasserolle sammen med lidt af bærblandingen, rør i det mens det smelter (det går stærkt).

skov2

Når blandingen med husblassen er smeltet, blandes den sammen med resten af bærblandingen og så vender du bagefter yoghurten ned i blandingen. Vend dernæst flødeskummet ned i blandingen.

skov3

Stil skålen med mousse i køleskabet i nogle timer inden du fordeler den ud på kagebunden (jeg plejer at vente 6-8 timer inden jeg anvender den).

SE OGSÅ: Kageudstyr: Hvad har du brug for?

Opskrift på skovbær mousse
Author: Fundet på internettet
Lækker skovbærmousse, som kan anvendes i lagkager og festkager. Denne mængde mousse rækker ca. til 1 lag i en kage på 22-25 cm i diameter. Til en kage på ø28 skal du anvende opskriften 1½ gang og til en kage på ø30 skal du ca. fordoble mængden.
Ingredients
 • 250 gram skovbær (frosne eller friske)
 • 2 spsk. sukker
 • 2 tsk. vaniljesukker
 • 2 dl yoghurt naturel
 • 5 dl piskefløde (½ liter)
 • 5-6 blade husblas
Instructions
 1. Pisk fløden til flødeskum (pisk let og stil derefter i køleskab)
 2. Kog skovbærrene i 5 minutter
 3. Lad skovbærrene køle af så de er lune/halv-kolde.
 4. Bland de kogte bær med sukker og vaniljesukker.
 5. Sæt husblas i et glas eller en kande med koldt vand i ca. 10 minutter
 6. Kram husblassen fri for vand og smelt den i en kasserolle med et par skefulde af bærblandingen. Rør i det mens det smelter (det går stærkt).
 7. Når husblassen er smeltet, blandes den sammen med resten af bærblandingen.
 8. Vend yoghurten ned i blandingen.
 9. Vend dernæst flødeskummet ned i blandingen.
 10. Stil skålen med mousse i køleskabet i nogle timer inden du fordeler den ud på kagebundene (jeg plejer at vente 6-8 timer inden jeg anvender den).

 

All images & content are copyright protected. Please do not use  images or text without prior permission.