Opskrift på en lækker othello lagkage med marcipanroser

Jeg elsker othellolagkage – mums! Her får du en dejlig opskrift på en nem Othello lagkage med marcipanroser, som jeg serverede til min fødselsdag 

Othellolagkage med dens kombination af vaniljecreme og tykt chokoladeovertræk smelter i munden og smager bare så godt! Det er en af mine favorit lagkager.

Marcipanroser – but why?

Men jeg er nødt til at komme med et par indrømmelser: jeg har snydt lidt!

Jeg ved ikke hvad det er med konditorer i Danmark – de laver altid roser i marcipan, hvorfor?

Nu er det jo nok fordi, jeg bare er en glad amatør og ikke har en fin kageuddannelse, men hvorfor laver de ikke bare roserne i fondant eller gumpaste i stedet? Det er da meget nemmere end at fedte med det klistrede marcipan og man kan da også gøre roserne mere detaljerede og livagtige. Det er vel alligevel de færreste der gider at spise en lille klump marcipan, som en anden person har stået og haft i hænderne temmelig længe for at få den til at ligne en rose? Nå, der er så meget jeg ikke forstår..

Men tilbage til mine marcipanroser på othellokagen, jeg snød altså og har blandet marcipanen med ca. 1/3 del hvid fondant, det gør dem bare så meget nemmere at lave og det ligner stadig marcipan – lidt smart synes jeg 😊 Du kan se en vejledning her, hvis du vil lave roser til din kage og bladene, kan du lære at lave her.

OTHELLOLAGKAGE – SÅDAN GØR DU:

Step 1: Bage bunde

Du kan bage bundene et par uger i forvejen og lægge dem i fryseren, så sparer du lidt tid til sidst. Tag bundene ud af fryseren igen ca. 1 døgn før du skal bruge dem.

Jeg bruger denne opskrift på lyse bunde, den har jeg brugt flere gange og den er rigtig god. Se også denne vejledning, der forklarer, hvordan du skærer kagen ud i lagkagebunde.

Step 2: Vaniljecreme

Vaniljecremen tilbereder jeg dagen før. Start med at lægge husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.

Flæk vanillestangen og skrab kornene ud med en lille kniv.

Pisk æggeblommer, sukker, maizena og mælk sammen i en gryde, kom derefter korn og vaniljestang op i æggemassen. Bring cremen i kog mens du pisker konstant. Når cremen koger skal du tage gryden væk fra kogepladen.

Klem vandet ud af husblassen og kom lidt af den varme creme op i en kasserolle sammen med husblassen, varm kasserollen op og rør konstant til husblassen er smeltet (det går hurtigt). Kom blandingen tilbage i resten af cremen og rør sammen.

Køl cremen ned og tag vaniljestangen op når cremen er blevet halvstiv. Pisk flødeskummet let og vend den i cremen.

Step 3: Læg kagen sammen

Læg lagkagen sammen med vaniljecreme og kom makroner mellem bundene.

Step 4: Overtræk med chokolade

Smelt chokoladen over et vandbad og smør den ud på den øverste kagebund med en paletkniv. Dette giver et hårdt overtræk, som knækker når du skærer i kagen. Hvis du vil undgå dette, skal du tilføje smør.

Tip: Brug en mild mørk chokolade af god kvalitet – f.eks. Callebaut eller Valrhona, hvis du vil være sikker på at få et godt og lækkert resultat

Step 5: Dekorere kagen

Når overtrækket er næsten tørt, dekorerer du kagen med marcipanroser- og blade. Derudover drysser jeg lidt sukkerperler på. Til sidst pynter du med en marcipankant:

Mål kagens højde og omkreds med et målebånd og udrul marcipanen mellem 2 stykker bagepapir så marcipanen passer i højde og længde (jeg satte 2 stykker marcipan sammen). Jeg blandede også ca. 1/3 del  fondant sammen med marcipanen, så blev den nemmere at arbejde med.

Kagen skal trække nogle timer i køleskabet eller til næste dag, så bliver den bedst.

Opskrift på en nem othello lagkage
 
Opskrift på en lækker othello lagkage med marcipanroser
Forfatter:
Ingredienser
  • 3 hjemmebagte lagkagebunde - se link i indlæg.
  • 3-4 husblasblade
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk maizena majsstivelse
  • 2,5 dl sødmælk
  • 1 vaniljestang
  • 2 dl piskefløde
  • 100 gram makroner
  • 100 gram mørk chokolade og evt. 20 gram smør
  • 125 gram marcipan (udskift evt. ⅓ del marcipan med fondant, så er den lettere at arbejde med)
Beskrivelse
  1. Bag en lys sandkage og skær den i lagkagebunde.
  2. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min.
  3. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med en lille kniv.
  4. Pisk æggeblommer, sukker, maizena og mælk sammen i en gryde.
  5. Kom vaniljekorn og vaniljestang op i æggemassen.
  6. Bring cremen i kog mens du pisker konstant. Når cremen koger skal du tage gryden væk fra kogepladen.
  7. Klem vandet ud af husblassen og kom lidt af den varme creme op i en kasserolle sammen med husblassen
  8. Varm kasserollen op og rør konstant til husblassen er smeltet (det går hurtigt).
  9. Kom blandingen tilbage i resten af cremen og rør det sammen.
  10. Pisk flødeskummet let og vend den i cremen
  11. Køl cremen ned og tag vaniljestangen op når cremen er blevet halvstiv.
  12. Læg lagkagen sammen, kom makroner mellem bundene sammen med vaniljecremen.
  13. Smelt chokoladen over et vandbad og smør den ud på den øverste kagebund med en kageskraber/paletkniv
  14. Pynt med marcipankant og roser
  15. Kagen skal trække nogle timer i køleskabet eller til næste dag