Mango og passionsfrugt mousse

Jeg elsker mangoer og i denne opskrift på mouse har jeg smidt et par passionsfrugter oveni, som prikken over i’et. Mango passionsfrugt mousse smager vidunderligt som fyld i en kage og så er den oveni købet nem at lave.

Mango passionsfrugt mousse

Du kan kombinere moussen med en mørk chokolade ganache, så kagen består af mango og passionsfrugt på den ene bund og chokolade på den anden. Det giver en rigtig god smag at kombinere den søde og lidt tunge chokolade ganache med en frisk smag af mango og passionsfrugt.
Jeg lavede denne mousse for et par uger siden, da søster og svoger kom forbi. Især svoger var meget glad for den og det er bestemt ikke sidste gang jeg serverer kage med mango-passionsfrugt mousse.

mango mousse2

Modne mangoer?

Den største udfordring ved denne opskrift er nok at finde modne mangoer. Det kan godt være vanskeligt, hvis du kikker i de almindelige supermarkeder.  Det kan tit betale sig at købe mango i tyrkiske grønthandlere eller asiatiske supermarkeder i stedet, da de ofte vil være af en bedre kvalitet. Man kan dog  være heldig i et almindeligt supermarked, men tjek om mangoen er moden inde du køber den ved at trykke let på den og se om det efterlader et aftryk i skrællen fra din finger.

STIV MOUSSE = SUCCES

Det er meget vigtigt at moussen bliver stiv nok! Det kan nemlig udvikle sig katastrofalt, hvis moussen ikke er stiv og begynder at skvatte sammen fordi det betyder, at den langsomt siver ud mellem bundene og får overtrækket til at bule på midten af kagen – super skidt lige midt i fødselsdagen..

Det er derfor meget vigtigt, at du kommer den rette mængde husblas i din mousse og lader den hærde op inden du serverer kagen. Alternativt kan man købe professionelle fromagepulvere, de er meget simple at anvende, de skal bare blandes med de øvrige ingredienser og så sikrer fromagepulveret, at moussen bliver tilstrækkelig stiv. Jeg bruger af og til neutral fromage i min mousse til fondantkager og jeg tilsætter så selv smag i form af bær, juice, chokolade osv.

SE OGSÅ: Kageudstyr: Hvad har du brug for?

Mango og passionsfrugt mousse
Author: Karen
Ingredients
 • 1 moden mango
 • 3 passionsfrugter
 • 1 tsk. vaniljesukker
 • 1 spsk. flormelis
 • ½ dl juice (f.eks. mangojuice, tropisk juice eller appelsinjuice)
 • 4 blade husblas
 • ½ liter piskefløde (5 dl.)
 • 2 dl yoghurt naturel
Instructions
 1. Pisk fløden til flødeskum (piske let, den må ikke være på grænsen til smør!). Stil den i køleskabet, mens du fortsætter.
 2. Husblassen lægges i blød i en skål eller en kande med koldt vand i ca. 10 minutter.
 3. Imens halverer du passionsfrugterne og skraber saft og kerner ud i en skål.
 4. Skræl derefter mangoen og halvér den. Fjern stenen i midten og skær mangoen i mindre stykker. Bland den med passionsfrugt saft og kerner
 5. Kom mango og passionsfrugt i en blender og tilsæt juicen.
 6. Blend frugterne så det bliver til en fin masse.
 7. Du kan nu vælge at si passionsfrugtkernerne fra. Det gjorde jeg ikke, jeg lod dem være i moussen, det knaser så hyggeligt når man spiser dem
 8. Tilsæt vaniljesukker og flormelis
 9. Kom 3 spsk. af mangoblandingen op i en gryde/kasserolle. Kram husblassen fri for vand og rør det sammen med mangoen mens du varmer gryden op
 10. Når husblassen er smeltet blandes det sammen med resten af mango/passionsfrugtblandingen.
 11. Vend yoghurten ned i blandingen
 12. Til sidst vendes piskefløden i.
 13. Rør blandingen grundigt sammen
 14. Stil skålen med mousse i køleskabet i nogle timer, så det får tid til at stivne inden du anvender det (jeg plejer at vente en 6-8 timer inden jeg bruger det som fyld i en kage)
 15. Hvis du ikke skal anvende moussen med det samme kan den kommes i en frysepose og fryses ned i en kort periode.

 

All images & content are copyright protected. Please do not use  images or text without prior permission.