Klematis inspiration

Bjergskovranke klematis

Det har regnet hele ugen, men her i går morges skinnede solen lidt efter regnen var stoppet. Det gav et dejligt blødt morgenlys på min klematis, som står i fuldt flor lige nu. Det er en tidlig sort, som hedder Bjergskovranke.

Jeg havde egentlig travlt med at komme på arbejde, men jeg måtte lige ud i haven og tage et par billeder af den inden jeg tog afsted:

Klematis2

Billederne af klematisen fik mig til at spekulere på om det ikke ville være nogle ret pæne blomster at dekorere en kage med. Jeg har derfor været på nettet og lede efter udstikkere og beskrivelser af, hvordan man laver klematis i fondant eller gum paste, men jeg synes ikke der er så meget at komme efter.

Men jeg blev totalt inspireret af den klematis i haven, så jeg skal da have lavet de klematiser i fondant!

Klematis3

Klematis Bjergranke

I dag har jeg så været henne hos min lokale kagebutik og lede efter udstikkere til en klematis. Jeg havde taget en blomst med fra haven  og sammen med butikkens indehaver gik jeg i gang med at søge hylderne igennem efter en udstikker med en form, der ligner klematisen i min have.

Det lykkedes til sidst at finde dette anemone sæt, der både indeholder udstikker og præger. Udstikkeren har næsten samme størrelse og form som klematisen og så kan jeg jo også bruge den til anemoner samtidigt – dobbelt bonus 😉

Anemone klematis udstikker

Jeg glæder mig til at komme i gang med at lave  klematiser i fondant – mere om dette følger i et kommende indlæg 🙂

Har du prøvet at lavet klematisser i fondant eller gum paste? Skriv gerne en kommentar.