”Hello Kitty” kage til børnefødseldag

Naboens lille datter blev 3 år og hun skulle selvfølgelig  have en lyserød ”Hello Kitty” fondant kage i dagens anledning.

Hello Kitty fondantkage

Bundene i kagen er lyse bunde som jeg synes er supergode til fondant kager.

Fyldet er hindbærmousse og mørk chokoladeganache. Kagen er overtrukket med lyserød fondant i forholdet 85% fondant/15% marcipan.

Jeg var på Cake World i Bella Center i weekenden og shoppede helt amok  🙂 Jeg faldt blandt andet over denne  fantastiske dims! Det er en silikonemåtte, som jeg brugte til at lave det fine lyserøde ringmønster på siden af kagen. Det giver lige et ekstra pift, synes jeg.

Hello Kitty fondantkage

Jeg er nogle gange en lille smule skeptisk med hensyn til nye smarte kage-dimser, da jeg ikke altid har haft held med dem, men denne silikonemåtte fungerede bare perfekt! Den er supernem at  bruge,  jeg skulle lige øve mig en enkelt gang, da det kiksede første gang jeg prøvede at lave mønsteret, men det lykkedes allerede 2. gang og så kørte det ellers bare derudaf – I like! 🙂

Hello Kitty fondantkage

Fondanten er blandet med lidt tylosepulver. Når man ruller med sin rullepind oven på måtten, skal man trykke til, men være forsigtig og ikke rulle det samme sted ret længe. Jeg limede ringene fast på kagen med edible glue.

Selve ”Hello Kitty” figuren har jeg lavet ved hjælp af et billede jeg fandt på nettet. Det printede jeg ud og så klippede jeg enkeltdelene ud og overførte billedet til fondant.

Hello Kitty fondantkage

Jeg udrullede fondanten tyndt (ca. 2-3 mm) og så lagde jeg skabelonen oven på fondanten og skar efter det.

Hello Kitty fondantkage

Hver enkelt del, såsom blomsten, øjne, hænder, næse etc. blev skåret ud enkeltvis og sat sammen efterfølgende. Nogle dele var for små til at skære, der prikkede jeg i stedet omridset med en tandstik.

Til sidst malede jeg kanterne på fondantdelene op med en food pen og limede stykkerne fast på kagen med edible glue, så de kom til at ligne det oprindelige billede fra skabelonen.

Bogstaverne på kagen er udstukket i hvid fondant med ”FMM Funky Alphabet” udstikkere. Jeg kan godt lide det udstikkersæt og jeg bruger det stort set på alle de kager, jeg laver. Du kan se en vejledning til, hvordan man udstikker bogstaver her.

De små lyserøde blomster i kanten er udstukket med et ”blossom cutter & mould” sæt, samt en udstikker, der hedder en ”Daisy Fondant Plunger”. Nogle af blomsterne er dustet med pink pulverfarve og der er så limet små perler oven på.

Hello Kitty fondantkage

Og på kagen:

Kitty8

Her er så det endelige resultat:

Hello Kitty fondantkage

 

All images & content are copyright protected. Please do not use  images or text without prior permission.