Fondant kage med hortensier og roser

Her er en fødselsdagskage med masser af sukkerblomster i form af hortensia og roser af fondant. Det er altid dejligt at have fødselsdag og når man så oven i købet fylder 30, så skal der lidt ekstra til. En af mine venners søster holdt 30 års fødselsdagsfest i lørdags og jeg fik æren af at lave kagen til festen.

Hortensia roser fondant

Fødselaren ville gerne have blomster på kagen og gerne nogle, som flød ned af siderne. Det måtte også gerne være i kraftige farver. Jeg gik derfor i gang med at lave hortensier og små-margeritter til den store guldmedalje. Det tog egentlig ikke så lang tid. Den helt store tidsrøver var, da jeg fik den sindssyge idé at jeg ville håndmale hver enkelt blomst med pulverfarve og lime sukkerperler på mange af dem. Det tog til gengæld lang tid 😆

Hortensia roser fondant

Her er alle blomsterne blevet limet på kanterne, det var lidt en kamp for hver gang jeg havde limet en på, var der en af de andre, der faldt af igen, suk! Men til sidst lykkedes det at få dem til at blive siddende..

Hortensiaerne (udstikker kan købes her) er lavet i fondant og holdt i 2 lilla farver (mørk/lys). Hver blomst er dustet med lidt lysegrøn pulverfarve  i midten og på de lyslilla hortensia er der lagt lidt mørklilla pulverfarve på kanten af kronbladene. Mange af de mørklilla hortensiaer har jeg også dustet med lidt mørklilla glimmerfarve. Du kan se en vejledning her, der handler om hvordan man laver hortensiaer i fondant / gum paste.

Hortensia fondant

Margeritterne (udstikker kan købes her) og de andre småblomster har jeg ikke farvet, de har i stedet fået en eller flere sukkerperler limet på i midten af blomsterne.

På toppen af kagen har jeg sat orange roser, som jeg har lavet i fondant opblandet med tylosepulver. Jeg tilføjede også en enkelt elfenbensfarvet kallalilje, fordi jeg synes den lige var prikken over i’et 🙂

Roser fondant gum paste orange

Bogstaverne er udstukket i lilla fondant med ”FMM Funky Alphabet” udstikkere. Jeg kan godt lide det udstikker sæt og jeg bruger det stort set på alle de kager, jeg laver. Du kan se en vejledning til, hvordan man udstikker bogstaver her.

Kagebundene er drømmekage. Drømmekage (altså uden snasket på toppen) er faktisk ret godt til fondantkager. Kagen er svampet og lækker og samtidigt ret nem at skære i bunde. Fyldet består af hindbærmousse og hvid chokolade ganache og så er kagen overtrukket med chokoladeganache og en blanding af fondant og ca. 30-40% marcipan.

Perlekanten er også lavet i fondant. Den er lavet med en silikoneform fra ”First Impression Moulds” (kan købes her). Formen er lidt dyr, til gengæld er det en super god kvalitet, som er nem at arbejde med. Perlerne er blevet meget regelmæssige og pæne uden det krævede noget særlig øvelse at bruge formen.

Perlekant fondant

 

All images & content are copyright protected. Please do not use  images or text without prior permission.