Prinsessekage til børnefødseldag

Naboens datter har lige holdt fødselsdag og ønskede sig en lilla prinsessekage

Jes1

Kagen er lavet med bunde fra opskriften: KageMor lyse bunde – disse bunde er rigtig gode til fondant kager.

Fyldet er hindbærmousse og mørk chokoladeganache. Kagen er også opsmurt med chokolade ganache (i et andet blandingsforhold end til fyldet inde i kagen!) og overtrukket med fondant, som er farvet lilla med Wilton pastafarve.

Blomsterpynt og Disneybilleder

De små hvide margeritter i kanten af kagen er udstukket med en ”Daisy Fondant Plunger”. Nogle af blomsterne har fået en sukkerperle i midten og andre har fået en gul fondantmidte. Bogstaverne er lavet med udstikkeren “Funky Alphabets” fra firmaet FMM.

Jes12Jeg har limet Disneyprinsesser oven på kagen (det var et stort ønske fra fødselsdagsbarnet). Billederne er lavet af sukker og kan spises. De er limet fast med edible glue, men du kan også nøjes med at pensle dem med vand, når de skal sidde fast på kagen.

Jes2

Sukkerblonder

Bladmønstret på siden af kagen er lavet af et færdigt miks, som man køber og pisker sammen. Jeg har også tilføjet lidt violet pastafarve til mikset, så det matcher kagen.

jes3

Jes6

Jeg har anvendt denne silikonemåtte:

Jes4

 

Du fordeler mikset ud over silikonemåtten med en kageskraber:


Jes7

Når det er jævnt fordelt, skal det tørre i 6-8 timer. Alternativt kan du give det 10-12 minutter i ovnen på 75-80 grader. Når det har været i ovnen og kølet af, giver jeg det et ny lag sukkermiks og giver det endnu en omgang i ovnen. På den måde bliver det mere jævnt og pænere.

Jes8

 

Når det er kølet af og helt tørt, kan du trække lidt i silikonemåtten, så blonderne løsner sig og bagefter trækker du dem forsigtigt af.

Jes9

 

Til sidst kan du lime blonderne fast på siden af kagen med edible glue. Jeg synes det var lidt svært at sætte dem fast på siden, da de nemt klistrer sammen, det er meget nemmere at sætte dem fast oven på en kage. Hvis nogen derude har en genial idé til, hvordan man let kan sætte blonder fast på siden af en kage, så sig endelig til 🙂

Jes10

 

Og her er de sat fast:

Jes11